امروز : 07 دی 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1394/07/21 - 13:39
  • 71
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZUEh

در جمع خبرنگاران عنوان شد:

عرضه محصولات غذایی و بهداشتی بدون نشان سازمان غذا و دارو ممنوع است/ توجه جامعه به نشان سازمان غذا و دارو نیازمند فرهنگ سازی است




معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: عرضه فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بدون نشان سازمان غذا و دارو (سیب سلامت) و پروانه ساخت به بازار ممنوع است.



به گزارش وب دا، دکتر حمیدرضا بنفشه در نشست خبری که به مناسبت 24 مهرماه روز جهانی غذا برگزار شد، افزود: بدون مجوز وزارت بهداشت هیچ فرآورده ای نمی تواند وارد بازار شود و آرم سازمان غذا و دارو (سیب سلامت)، علامت پروانه ساخت و پروانه مجوز ورود به بازار می باشد.



وی، با بیان اینکه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" نامگذاری شده است، تصریح کرد: نکته بارز در این شعار اهمیت زنجیره ایمنی غذا است.



دکتر بنفشه تاکید کرد: کلیه مراحل و فرآیندهای تهیه مواد غذایی از مزرعه تا سفره بایستی کنترل شود و در این زمینه سازمان ها و نهادهای مختلفی درگیر هستند و تعامل و مشارکت این نهادها منجر به سلامت زنجیره غذایی می شود.



وی، به طور مثال به فرآیند تهیه نان و بهترین نوع نان اشاره کرد و اظهار داشت: نمی توان گفت کدام نان بهتر است بلکه هر نانی که فرایند تخمیر آن رعایت گردد بهترین نوع نان است و فرآیند تخمیر با اضافه کردن خمیر ترش و خمیر مایه انجام می شود.



 



توجه جامعه به نشان سازمان غذا و دارو بر روی محصولات غذایی و بهداشتی نیازمند فرهنگ سازی است



معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان ادامه داد: حساس سازی و جلب توجه جامعه به درج نشان سازمان غذا و دارو بر روی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی است.



دکتر بنفشه، با تاکید بر اینکه اصحاب رسانه در این راستا می توانند بسیار موثر باشند، یادآور شد: محصول سالم نتیجه انسان سالم است.



 



اهمیت درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی



وی، در ادامه به اهمیت درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: به دلیل افزایش بیماری هایی همچون بیماری قلبی عروقی، فشار خون، افزایش وزن و ... تدابیری جهت کنترل عوامل تشدید کننده این بیماری ها اندیشیده شده است.



وی، کاهش مصرف نمک، اسیدهای چرب ترانس، چربی و کاهش قند و شکر در محصولات غذایی را از مهم ترین اولویت‌ها عنوان کرد و افزود: اگر این عوامل با پیگیری های لازم به حد مطلوب برسد سیر صعودی افزایش بیماری‌های فوق که تهدید کننده سلامت هستند، متوقف می شود.



معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: سازمان غذا و دارو در راستای حل این مسئله درج نشانگرهای رنگی را بر روی محصولات غذایی الزامی کرده تا افراد را در انتخاب مواد غذایی سالم تر و متناسب با وضعیت سلامت فرد کمک نماید.



وی، با اشاره به اینکه برچسب های تغذیه ای به مصرف کننده کمک می کند تا در بین محصولات و تبلیغات نام های تجاری، انتخاب سالم تر و مناسب تری را داشته باشند، افزود: رنگ  سبز به معنای وجود آن ترکیب در مقادیر مناسب سلامتی در ماده غذایی، رنگ نارنجی وجود آن ترکیب در مقادیر متوسط در ماده غذایی و رنگ قرمز وجود آن ترکیب در مقادیر بالا در ماده غذایی می باشد.






  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 37786
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم