امروز : 06 دی 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1395/03/23 - 11:08
  • 72
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZjGh

دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو سازمان غذا و دارو هشدار داد؛

افزایش مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک ها در کشور/ خود درمانی مهمترین عامل ظهور باکتری‌های مقاوم است




دکتر فاطمه سلیمانی در گفت و گو با ایفدونا-Ifdona، گفت:  آنتی بیوتیک ها و باکتری‌ها موجودات هوشمند زنده‌ای هستند که وقتی در مقابل ناسازگاری‌ محیطی قرار می‌گیرند، عکس‌العمل نشان می‌دهند. به بیان دیگر تغییرات ژنتیکی که در باکتری‌ها رخ می‌دهد، باعث مقاوم شدن آنها و ظهور اشکال مقاوم به آنتی بیوتیک‌ها می‌شود



دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو سازمان غذا و دارو، افزود:  کشف این مواد، کمک بزرگی به علم پزشکی کرده و در سالیان اخیر جان انسان های زیادی را نجات داده است.



دکتر سلیمانی ادامه داد: هنگامی که در  سال‌های ابتدایی قرن بیستم آنتی بیوتیک‌ها کشف شد و عوامل عفونت را از بین برد همه خوشحال بودند، اما واقعیت این است که از همان اواسط قرن بیستم، که مصرف کلینیکی آنتی بیوتیک‌ها آغاز شد،. چند سال پس از ظهور میکروب‌های مقاوم دانشمندان را برآن داشت تا آنتی بیوتیک‌های جدیدی را بوجود آورند.



وی افزود:  این روند منجر به شروع مسابقه‌ای برای تولید آنتی بیوتیک‌های جدید و ظهور میکروب‌های مقاوم آنتی بیوتیک‌ها شد که به امروز ادامه یافته است،  اما آنچه به شدت دانشمندان را نگران کرده است، بی اثر شدن آنتی بیوتیک ها در درمان برخی از بیماری های عفونی است.



دکتر سلیمانی تصریح کرد: در واقع مقاومت میکروب ها نسبت به آنتی بیوتیک ها پدیده ای است جهانی که خاص هیچ کشوری نیست اما همه مردم جهان مسئول محافظت از آنتی بیوتیک های باقی مانده هستند.



این مقام مسوول گفت: خود درمانی یکی از عوامل مهم در ایجاد و ظهور باکتری‌های مقاوم است. زیرا که نه‌ تنها درمان درست انجام نمی‌‌گیرد، بلکه امکان ظهور باکتری مقاوم هم در میانه مسیر درمان به وجود می‌آید.



دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو سازمان غذا و دارو در ادامه افزود: نشانه بیماری ممکن است دو یا سه روز پس از درمان از بین برود، اما این عامل دلیلی بر خاتمه روند درمان با آنتی‌بیوتیک نیست.



دکتر سلیمانی اظهار کرد: اگر آنتی‌بیوتیک بدرستی مصرف نشود، تنها باکتری‌های حساس را از بین می‌برد و تعدادی را در محل درگیر باقی می‌گذارد که منجر به رشد دوباره باکتری مقاوم و بروز عفونت ثانویه در همان محل می‌شود.



ویدر پایان افزود: یکی از مشکلات اصلی ایجاد شده این است که آنتی‌بیوتیک ها در مصرف بی رویه میکروب‌های مفید در دستگاه‌های گوارش را هم از بین می‌برند. از سویی  اگر آنتی‌بیوتیک به میزان کافی هم مصرف نشود، همچنین غلظت آن در سرم خون کاهش می‌یابد و تنها میکروب‌های مفید یا کمتر مقاوم از بین می‌رود و در واقع اجازه رشد برای باکتری‌های مقاوم صادر می‌شود




  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 37867
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم