امروز : 26 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

با شعار آب زندگی است ،آب غذاست ، هیچ کس را پشت سر نگذارید همایش روز جهانی غذا در دانشگاه برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رئیس دانشگاه در این همایش ضمن تبریک و گرامیداشت روز جهانی غذا به فعالان و زحمتکشان صنعت غذایی منطقه کاشان گفت: با توجه به شرایط کنونی و رشد سریع جمعیت، نقش متخصصان حوزه های مختلف وابسته به علوم و صنایع غذایی روز به روز افزایش یافته بطوری که تامین غذا و آب سالم متوجه همه دست اندر کاران این حوزه می باشد

دکتر کورش ساکی اظهار داشت: می توان با تعامل و همکاری بخش خصوصی، موسسات دانش بنیان، سازمان های دولتی و مردم نهاد از ظرفیت ها و پتانسیل بخش دولتی با هدف توسعه و استقرار صنایع غذایی گام برداشت.

وی در ادامه به مظلومیت مردم فلسطین و جنگ غزه اشاره نمود و گفت: که با توجه به اهمیت وجود غذا، رژیم کودک کش صهیونیست یکی از اصلی ترین نیازهای اولیه زندگی یعنی غذا و آب را از مردم غزه دریغ کرده و به عنوان اهرمی جهت ضربه. زدن به آنها استفاده می کنند.

در این همایش، معاون غذا و دارو دانشگاه، ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا با شعار " آب زندگی است ، آب غذاست ، هیچ کس را پشت سر نگذارید "و تبریک این روز، گفت: ضایعات و هدر رفت مواد غذایی هر ساله حدود ۱.۶ میلیارد تن تخمین زده می شود که از این میزان ۳/۱ میلیارد تن، بخش قابل خوراکی آن است.

دکتر محمدرضا رشیدی اظهار داشت : حدود ۱۳ درصد مواد غذایی قبل از عرضه به بازار و در مراحل تولید از بین می رود و حدود ۱۷ درصد هم در سطح عرضه و توزیع غیر قابل مصرف می شود.

وی اعلام کرد: با توجه به آمارهای ضایعات مواد غذایی، گزارش‌های جهانی موجود نشان می دهد حدود ۶۹۰-۷۸۰ میلیون نفر در جهان در سال ۲۰۲۲ با گرسنگی مواجه بوده و حدود۳.۱ میلیارد نفر به درجاتی از سوء تغذیه مبتلا هستند. 

وی تصریح کرد: نکته قابل توجه و تامل اینجاست که بخش مهمی از مواد غذایی به‌صورت زباله دفن می شوند که یکی از بزرگ‌ترین منابع انتشار گازهای گلخانه‌ای است. 

معاون غذا و دارو  افزود: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد همه ساله یک شعار را به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری می نمایند و در سراسر جهان و به منظور جلب توجه تمامی ذینفعان و نقش آفرینان در مقوله امنیت و سلامت غذا این روز را با برگزاری مراسم گرامی می دارند. 

معاون غذا و دارو دانشگاه با ذکر این نکته که آب منشأ حیات و نیروی محرکه برای انسان ، اقتصاد ، طبیعت و اساس غذا است گفت : زمان آن رسیده تا با استفاده از تکنولوژی و افراد متخصص از مصرف بهینه آب اطمینان حاصل نماییم.

در حاشیه این همایش مهندس الهام تاجر مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی ، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی گفت : اهمیت و جایگاه غذا در تحقق امنیت غذایی و سلامت جامعه منتج به آن گردید تا در سال ۱۴۰۲ دو سند مهم شامل سند دانش بنیان امنیت غذایی و سند ملی امنیت غذا و تغذیه به ترتیب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور به تصویب برسد. 

وی ابراز امیدواری کرد تا با اجرای صحیح و بهنگام آنها شاهد تامین حداکثری امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی که در سیاست های کلی سلامت بر آن تاکید شده است باشیم.

گفتنی است در پایان این مراسم از اعضا کمیته فنی و قانونی معاونت غذا و دارو ، مسئولین فنی برتر واحدهای تولیدی صنایع غذایی و همچنین مدیر آزمایشگاه و کارشناسان حوزه نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو تقدیر گردید.

کلمات کلیدی
{author_name}
تصویر نویسنده :

مدیر سایت
عکاس

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید