- 1398/06/12 - 14:19
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZHMh
کارگاه آموزشی ویژه رابطین ADR و MDR بیمارستان و مراکز درمانی
کارگاه آموزشی ویژه رابطین ADR و MDR مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان، در تاریخ 11/6/98 با حضور مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر، کارشناسان دارویی و تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو با رابطین مراکز درمان تحت پوشش دانشگاه در محل معاونت برگزار گردید.
در این جلسه دکتر خیاط کاشانی به تبیین اهمیت گزارش دهی به موقع عوارض ناخواسته دارویی (ADR) از سوی مراکز درمانی پرداختند.
وی افزود: اجرای صحیح و دقیق دستورالعمل ثبت عوارض و خطاهای دارویی، نه تنها به پیشگیری از بروز بسیاری از مشکلات که مراکز درمانی با آن روبرو هستند می انجامد، بلکه می تواند از بروز یک فاجعه در سطح وسیع جلوگیری نماید.
دکتر خیاط کاشانی خاطر نشان ساخت : آموزش کادر درمان مراکز در مورد روال گزارش دهی ADR، از جمله وظایف رابطین ADR می باشد که در این زمینه معاونت غذا و دارو به طور کامل آماده همکاری می باشد.
دکتر اربابی کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم با بیان توضیحاتی پیرامون سابقه گزارش دهی عوارض ناخواسته دارویی و نیز مقررات مرتبط با این موضوع پرداخت و روش های ثبت عوارض ناخواسته دارو از طریق آنلاین و نصب اپلیکیش را کامل توضیح دادند .
وی در مورد مقایسه وضعیت مراکز ADR، تعداد گزارشات در سال گذشته، اقدامات صورت گرفته، مشکلات موجود و برنامه های آتی در این خصوص توضیحاتی ارائه شد. همچنین بر اهمیت توجه هرچه بیشتر به مسئله خطاهای داروپزشکی و آموزشات لازم در این خصوص تاکید شد.
در ادامه مهندس نیکی باباقربانی گفت: با توجه به راه اندازی سامانه الکترونیکی رسیدگی به گزارشهای حوادث ناگوار و مشکلات کیفی تجهیزات پزشکی (MDR) توسط اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، تمامی مؤسسات پزشکی، باید گزارشهای مشکلات کیفی و حوادث ناگوار ناشی از تجهیزات پزشکی را از طریق سامانه MDR به اداره کل ارسال نمایند.
وی افزود، دسترسی به سامانه MDR در کارتابل تمامی مؤسسات پزشکی تابعه دانشگاههای علوم پزشکی ایجاد شده است و آنها میتوانند از طریق لینک گزارش مشکلات کیفی وسایل پزشکی نسبت به تکمیل فرم و ارسال گزارش اقدام نمایند.
گفتنی است پوستر راهنمای ثبت گزارشات MDR در اختیار نمایندگان کلیه بیمارستان ها و مراکز درمانی قرار گرفت .