امروز : 28 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1392/08/19 - 12:06
  • 36
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZmUh

چربی ترانس و عوارض ناشی از مصرف آن

چربی ترانس به طور طبیعی و به مقدار کم در غذاها با منبع حیوانی یافت می‌شود اما اغلب هنگام هیدروژنه کردن روغن های مایع و سرخ کردن در دمای بالا ایجاد می شود.



به گزارش وب دا؛ کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت نیشابور گفت: منابع اصلی چربی‌های ترانس  روغن‌های شیرینی‌پزی، روغن نباتی جامد، مارگارین‌ها، شیرینی‌‌جات، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیب‌زمینی‌ سرخ‌کرده و سایر غذاهایی که با روغن‌های هیدروژنه‌، پخته یا سرخ شده‌اند، است.

لیلا شورورزی افزود: این نوع چربی ها با افزایش LDLو کاهش HDLخطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی را افزایش می‌دهند.همچنین باعث ایجاد التهاب در دیواره عروق می‌شوند و از این راه نیز در ایجاد پلاک‌های چربی و انسداد رگ‌های خونی قلب نقش دارند.

وی بیان داشت: بنابراین برای حفظ سلامت قلب، باید میزان مصرف چربی‌های ترانس را به حداقل برسانید.

شوروزی ادامه داد: برای پیشگیری از عوارض ناشی از اسید های چرب ترانس سعی کنید کمتر از 7 درصد کالری دریافتی خود را از روغن های جامد دریافت کنید و به جای آن روغن های گیاهی مایع کلزا (کانولا ) ، آفتابگردان ، سویا ، زیتون  یا ذرت  را جایگزین کنید.

وی گفت: مصرف غذاهای آماده ، سرخ کردنی و پر چربی را کاهش دهید و از غذاهای آب پز ، تنوری و کبابی و انواع میوه و سبزی استفاده کنید.



کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت نیشابور در ادامه اظهار داشت: میوه و سبزیجات به علت وجود آنتی اکسیدان ها باعث کاهش عوارض ناشی از روغن ها ی جامد می شوند بنابراین مصرف روزانه این گروه های مهم غذایی را فراموش نکنید.

شوروزی خاطرنشان کرد: به برچسب غذایی محصولات توجه کنید  و از خرید محصولاتی که بیش از 5 درصد چربی ترانس دارند خودداری کنید.



منبع خبر : و ب د ا



  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 37470
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم