- 1392/08/19 - 12:06
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZmUh
چربی ترانس و عوارض ناشی از مصرف آن
چربی ترانس به طور طبیعی و به مقدار کم در غذاها با منبع حیوانی یافت میشود اما اغلب هنگام هیدروژنه کردن روغن های مایع و سرخ کردن در دمای بالا ایجاد می شود.
به گزارش وب دا؛ کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت نیشابور گفت: منابع اصلی چربیهای ترانس روغنهای شیرینیپزی، روغن نباتی جامد، مارگارینها، شیرینیجات، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیبزمینی سرخکرده و سایر غذاهایی که با روغنهای هیدروژنه، پخته یا سرخ شدهاند، است.
لیلا شورورزی افزود: این نوع چربی ها با افزایش LDLو کاهش HDLخطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی را افزایش میدهند.همچنین باعث ایجاد التهاب در دیواره عروق میشوند و از این راه نیز در ایجاد پلاکهای چربی و انسداد رگهای خونی قلب نقش دارند.
وی بیان داشت: بنابراین برای حفظ سلامت قلب، باید میزان مصرف چربیهای ترانس را به حداقل برسانید.
شوروزی ادامه داد: برای پیشگیری از عوارض ناشی از اسید های چرب ترانس سعی کنید کمتر از 7 درصد کالری دریافتی خود را از روغن های جامد دریافت کنید و به جای آن روغن های گیاهی مایع کلزا (کانولا ) ، آفتابگردان ، سویا ، زیتون یا ذرت را جایگزین کنید.
وی گفت: مصرف غذاهای آماده ، سرخ کردنی و پر چربی را کاهش دهید و از غذاهای آب پز ، تنوری و کبابی و انواع میوه و سبزی استفاده کنید.
کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت نیشابور در ادامه اظهار داشت: میوه و سبزیجات به علت وجود آنتی اکسیدان ها باعث کاهش عوارض ناشی از روغن ها ی جامد می شوند بنابراین مصرف روزانه این گروه های مهم غذایی را فراموش نکنید.
شوروزی خاطرنشان کرد: به برچسب غذایی محصولات توجه کنید و از خرید محصولاتی که بیش از 5 درصد چربی ترانس دارند خودداری کنید.