امروز : 28 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1392/06/12 - 12:55
  • 39
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZsTh

وزیر بهداشت در برنامه نگاه یک (بخش دوم):

وزیر بهداشت از اختصاص 2 میلیارد و 700 میلیون دلار برای رفع مشکلات دارویی و استمهال سه ماه بانک ملت به شرکت های دارویی خبر داد.



به گزارش خبرنگار وب­دا؛ دکتر سیدحسن هاشمی با اعلام این خبر در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما، گفت: همانطور که رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد برنامه هایی در دست اقدام است تا دولت قیمت دارو را به زمان قبل از گرانی ها برگرداند.



وی افزود: متاسفانه بدهی بیمه ها به دانشگاه ها و بیمارستان ها که هم اکنون به رقم 1900 میلیارد تومان رسیده است باعث بدهی داروخانه ها به شرکت های پخش دارویی شده و مشکلات زیادی به وجود آورده است.



وی افزود: نبود نقدینگی در شرکت های دارویی و همچنین تغییرات متعدد نرخ و عدم ثبات بازار ارز و تغییرات متعدد مدیریتی در این اواخر موجب مشکلات دارویی در کشور شد.



دکتر هاشمی بیان کرد: اگر بدهی بیمه ها به بیمارستان ها و سپس داروخانه ها به شرکت های دارویی پرداخت شود برخی از داروها که به همین دلیل در این شرکت ها انبار شده است آزاد شده و مشکلات تا حدودی حل می شود.



وزیر بهداشت تاکید کرد: البته مشکلات دارو به این مباحث ختم نمی شود، در بخش تولید دارو در داخل نیز به 7000 قلم ماده اولیه دارویی نیاز داریم که برای تولید در داخل نیاز به برنامه ریزی گسترده ای دارد.



کاهش 35 درصدی سپرده گذاری و فرصت سه ماهه بانک ملت برای داروسازان



دکتر هاشمی تصریح کرد: دولت در جلسه ای که به ریاست معاون اول و وزرای اقتصادی تشکیل داد برای رفع مشکلات داروسازان 35 درصد از 135 درصد سپرده گذاری لازم نقدی دست اندرکاران دارویی کشور در بانک ها برای دریافت ارز را کاهش داد.



وی افزود: همچنین بانک ملت تقبل کرد سه ماه برای بازپرداخت دیون شرکت های دارویی به آنان مهلت بدهد.



اولویت یافتن ترخیص دارو توسط کشتیرانی به دستور دولت



وزیر بهداشت استمهال سه ماه بانک ملت برای حل مشکلات نقدینگی شرکت های دارویی را فرصت خوبی برای رفع مشکلات داروسازان و راه اندازی چرخه دارو در کشور دانست و گفت: همچنین به دستور دولت کشتیرانی موظف شده است ترخیص دارو از بنادر را در اولویت کاری خود قرار دهد.



دکتر هاشمی بیان داشت: ترخیص دارو از گمرکات با حداقل وثیقه نیز بخش دیگری از تصمیمات دولت برای رفع مشکلات دارویی در این جلسه بود.



وی ادامه داد: از آنجا که بیمه ها مابه التفاوت افزایش نرخ برخی از داروها را تقبل نکرده اند و فشار این افزایش قیمت به مردم وارد می شود اعتبار قابل توجهی نیز توسط سازمان غذا و دارو برای توافق با بیمه ها برای رفع این معضل در نظر گرفته شده است.



وی با اشاره به اینکه مجموع این اعتبارات را مجلس در سرجمع اعتبارات لحاظ کرده است، افزود: البته برای کسری اعتبارات دولت باید راهکاری اندیشید و دارو را استثناء کرد تا مشکلات به حداقل برسد.



دکتر هاشمی گفت: برای رفع مشکلات داروی بیماران خاص نیز تدابیری اندیشیده می شود، زیرا روش گذشته مبنی بر اختصاص یارانه به بیماران خاص راهکار مناسبی نبود و در عمل فقط عده کمی توانستد این یارانه را دریافت کنند.



  • گروه خبری : اخبار دارو
  • کد خبر : 37419
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم