- 1390/11/08 - 10:33
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /Z8Dh
سرطان معده در کمین مصرفکنندگان طولانی مدت مواد غذایی دودی و نمک زده
یک فوق تخصص بیماریهای گوارش، ضمن اشاره به کاهش قابل توجه بروز سرطان معده طی 65 سال گذشته، اظهار داشت: مصرف طولانی مدت مواد غذئی دودی و نمک زده شده باعث بروز سرطان معده میشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن بیان این مطلب گفت: سرطان معده یکی از شایعترین سرطانهایی است که دستگاه گوارش را مبتلا میکند و هرچند یافتههای پژوهشی نشان میدهند که تماسهای محیطی آغاز زندگی در ایجاد این سرطان نقش دارند، ولیکن مواد سرطانزای خوراکی از محتملترین عوامل بروز سرطان معده هستند.
دکتر محسن آخوندی ضمن اشاره به عوامل موثر غذایی در ایجاد سرطان معده به مصرف طولانی مدت غلظتهای بالای نیترات در غذاهای خشک شده،دودی و نمک زده اشاره کرد و خاطرنشان کرد: عفونت با هلیکوباکترپیلوری، کاهش اسید معده، و برداشتن قسمت انتهایی مری طی عمل جراحی معده، نیز میتواند منجر به سرطان معده شود.
این فوق تخصص بیماریهای گوارشی با بیان این مطلب که سرطان معده علائم بالینی اختصاصی ندارد، عنوان داشت: معمولاً در ابتدای بیماری، بیمار از هیچ علائمی برخوردار نیست و حتی بیماری وی قابل درمان نیز میباشد، ولی در مراحل پیشرفته بیماری همراه با علائمی از قبیل کم خونی، استفراغهای مکرر، کاهش وزن و خونریزیهای گوارشی است.
وی اضافه کرد: توصیهمیشود بیمارانی که علائم مذکور و به خصوص کاهش وزن، گیرکردن غذا، کم خونی و بیاشتهایی را دارند، باید برای تشخیص به موقع، اقدام به آندوسکوپی کنند.
دکتر آخوندی تاکید کرد: از آنجائی که سن یکی ازفاکتورهای مهم خطر در این بیماری محسوب میشود و حتی تصمیمگیری در مورد اقدامات آندوسکوپی نیز به آن مربوط است، لذا توصیه میشود بیماران بالای 50 سال حتی در صورت بروز علائمی مثل سوزش سر دل و یا سوء هاضمه از همان ابتدا آندوسکوپی تشخیصی انجام دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان راجع به شیوههای درمانی سرطان معده ابراز داشت: عمل جراحی در مراحل اولیه بیماری میتواند به عنوان درمان اصلی سرطان معده، نتیجهبخش باشد ولی انجام اقدامات کمکی مانند شیمی درمانی نیز در اکثر موارد لازم است.
منبع خبر : خبرگذاری وزارت بهداشت و درمان ، آموزش پزشکی