- 1390/08/02 - 14:53
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /Z7Ch
سالانه 800 میلیون دلار محصولات آرایشی قاچاق وارد کشور میشود
معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: سالانه 800 میلیون دلار محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق وارد کشور میشود که برای مبارزه با آن باید فرهنگسازی صورت گیرد.
سردار مهدی ابویی در گردهمایی نحوه پیشگیری و مبارزه با قاچاق و تقلب و آموزش ضابطین خاص وزارت بهداشت اظهار داشت: در زمینه لوازم آرایشی و بهداشتی به طور متوسط 150 میلیارد دلار واردات قانونی داریم که این میزان فقط جوابگوی 10 درصد از تقاضای مصرفکنندگان است.
وی افزود: یکی از آسیبهایی که در دو دهه اخیر کشور ما با آن مواجه است آسیبهای مربوط به اقلام قاچاق و تقلبی اعم از دارو، مکملهای غذایی و دارویی، اقلام خوراکی و تجهیزات پزشکی است که علاوه بر خسارتهای فرهنگی و اجتماعی به سلامت مردم نیز آسیب میرساند.
معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: داروهای قاچاق و تقلبی ضد سلامت مردم هستند و این امر نشان دهنده حجم بالای مصرف این گونه اقلام در کشور است.
سردار ابویی تصریح کرد: برای مبارزه با قاچاق باید کار تحقیقاتی و علمی صورت گیرد، همچنین دانشگاههای ما باید بر روی این مسئله کارکنند تا متوجه شویم آسیبهای ناشی از مصرف مواد قاچاق و تقلبی در جامعه ما چقدر است.
وی تأکید کرد: یکی از خلاءهایی که در بحث پیشگیری از اقلام قاچاق و تقلبی داریم این است که دستگاههای متولی وظایف خود را به طور کامل انجام نمیدهند.
به گفته وی کنترل در سطح عرضه، فرهنگسازی، اطلاع رسانی، ارائه آموزشهای عمومی در سطح مدارس، کارخانجات و شوراهای محلی از عوامل پیشگیری کننده در امر قاچاق است.
وی در ادامه درخصوص مصوبههای اخیر دولت در حوزه قاچاق گفت: در مصوبههای اخیر، وزارت بهداشت موظف شده است تا در مبادی ورودی امر واردات را تسریع بخشد. همچنین کالاهای وارداتی باید دارای هولوگرام باشند تا تفاوت بین محصول قاچاق و اصل مشخص شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه تعرفه واردات باید با میزان مصرف تولید داخلی متوازن باشد افزود: در حال حاضر تعرفه لوازم آرایشی و بهداشتی بالا تعیین شده است که سعی داریم با کاهش دادن این تعرفهها که به زودی ابلاغ میشود از توزیع کالای قاچاق پیشگیری کنیم.
منبع خبر : پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت