- 1398/02/29 - 09:15
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZYLh
توصیه های غذایی در ماه رمضان برای روزه اولی ها
باید در این ماه به تغذیه نوجوانان به علت قرار داشتن آنها در سن رشد توجه بیشتری داشته داشت.
به همین منظور نباید از میزان غذای این افراد در طول ماه رمضان کم کرد. به عبارتی دریافت انرژی، آهن و کلسیم اهمیت ویژهای پیدا میکند؛ بنابراین توصیه میشود مصرف کلسیم را این گروه از افراد در ماه رمضان جدی بگیرند و در وعده سحر، شیر و در زمان افطار، خرما مصرف کنند. همچنین آنها باید در وعده شام، ماست، دوغ کمنمک و بدون گاز را از یاد نبرندد.
از میزان مصرف میوه و سبزیجات در این وعدهها کم نکنند.
همچنین مصرف میوه های خشک به دلیل وجود آهن فراوان در کنار دیگر سبزیجات که می تواند تامین کننده آهن بدن را باشد، توصیه می شود .
نوجوانان با غذاهای سبک مانند شلهزرد، سوپ یا شیر و خرما افطار کنند تا به این وسیله انرژی مورد نیاز برای سلولهای مغزی آنها تامین شود و پس از یک تا دو ساعت شام بخورند.
به عبارتی توصیه می شود که این افراد و دیگر روزهداران به دلیل برخورداری این میوه از ویتامینها و آهن آن را در برنامه غذایی سحرو یا افطار خود بگنجانند.
بهتر است که بین افطار و شام یک تا ۲ ساعت وقفه ایجاد شود و پس از یک تا دو ساعت شام بخورند.
سعی بر این باشد که تا جایی که امکان دارد از خوردن زولبیا و بامیه پرهیز کنند چرا که این مواد خوراکی هم شیرین هستند و هم سرخکردنی و خوردن آن در وعده افطار، سیری کاذب ایجاد میکند.
در افطار برای رفع تشنگی، نوشیدن انواع دمنوشها مانند گل گاوزبان، چای سبز یا چای کمرنگ و شیر توصیه میشود و همانطورکه گفته شد غذاهای سبک را برای افطار میل کنند، طوریکه پس از افطار تمام احساس خستگی و بیحالی در روزهدار رفع شده باشد. همچنین غذایی را برای شام در نظر بگیرند که از گروه غلات، کربوهیدراتها، پروتئینها، چربیها و ویتامینها را با حجم کم در خود داشته باشد.
حتیالمقدور از مصرف غذاهای چرب و سرخکردنی بپرهیزند چرا که این دسته از مواد غذایی عطش بدن را بیشتر خواهد کرد و سیری کاذب به وجود میآورد.
در کنار ۸ لیوان آب بین افطار و سحر، از دیگر مایعات مثل دوغ کمنمک، میوهها و سبزیجات آبدار نیز استفاده شود.
منبع : گروه آموزشی تغذیه دانشگاه علوم پرشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کاشان