- 1393/12/26 - 13:05
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZoYh
توصیه های تغذیه ای در نوروز94
پسته، بادام، فندق و تخمه حاوی روغنهای غیر اشباع و برای سلامت بدن مفید است، البته می باسیت در هنگام مصرف آنها به میزان کالری این مواد غذایی توجه کرد.
به گزارش ایفدونا - Ifdona ، در این روزهای مانده به عید ویترین مغازه ها پر است از محصولات با طعمها و رنگهای مختلف و مارکهای متنوع کمتر کسی می تواند در برابر این همه تنوع مقاومت کند در نتیجه گنجههای ما به انباری از تنقلات تبدیل میشود که مصرف آنها از چند روز مانده به تعطیلات تا پایان سیزده بهدر، و معمولا حتی تا یکی دو هفته بعد از آن ادامه مییابد. تغذیه صحیح و اصولی همواره یکی از بحثهای اساسی و مهم در ایام نوروز و تعطیلات به شمار می آید.
شیرینیهای خشک و کوچک مانند نان برنجی و نان نخودچی برای پذیرایی در این ایام استفاده شود، چون افراد در طول روز برای دید و بازدید به خانههای متعددی می روند بنابراین لازم است شیرینیهای کم کالری مصرف کنند.
شیرینیهای تر از انواع روغنها و چربیهای جامد اشباع که اتفاقا حاوی اسیدهای چرب ترانس هم هستند، تهیه می شوند که عامل افزایش چربیهای مضر خون هستند. بنابراین مصرف آنها خصوصا برای بیماران قلبی و عروقی و افرادی که چربی خون بالا دارند، در حداقل مقدار، توصیه می شود.
پسته، بادام، فندق و تخمه حاوی روغنهای غیر اشباع و برای سلامت بدن مفید هستند البته باید هنگام مصرف آنها به میزان کالری این مواد غذایی توجه کرد.
از سوی دیگر اگر افراد آجیل را بیش از حد اعتدال مصرف میکنند باید از میزان غذای اصلی خود بکاهند.و بهتر است از مصرف انواع بو داده و پرنمک آنها، خصوصا اگر به بیماری فشارخون یا بیماریهای کلیوی مبتلائید خودداری کرده و انواع خام را خریداری کنید.
افراد مختلف به میزان متفاوتی میتوانند آجیل مصرف کنند اما خوردن یک نعلبکی یا دو استکان از آن توصیه میشود علاوه بر آن بهترین نوع آجیل تخمه ریز است چون کم کالری و وقت گیر است . به دلیل بالا بودن درصد چربی مغزها (معمولا بیش از 50 درصد) در انواع آجیل، این گروه کالری بالایی دارند. به همین دلیل افرادی که در معرض چاقی هستند، یا به دیابت، فشارخون و بیماریهای قلبی مبتلا هستند، باید با احتیاط بیشتری از این گروه، مصرف کنند.