امروز : 26 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1398/02/21 - 09:41
  • 39
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZVLh

توصیه های تغذیه ای در ماه مبارک رمضان



۱- برنامه غذایی در هنگام ماه رمضان نباید نسبت به قبل تفاوت زیادی داشته باشد و در صورت امکان باید ساده باشد.



۲- با توجه به ساعات طولانی گرسنگی توصیه می شود از غذاهایی استفاده شود که دیر هضم هستند مثل حبوبات و غلات .



۳- از خوردن چای زیاد در وعده سحری خودداری کنید چون نوشیدن چای زیاد باعث افزایش دفع ادرار میشود و می تواند تشنگی را در طول روز تشدید کند.



۴- مصرف حلیم به دلیل دارا بودن پروتئین زیاد و دیرهضم بودن آن گزینه مناسبی برای وعده سحری و افطار می باشد.



۵- از مصرف خرما در وعده های غذایی خود غافل نشوید. 



۶- مصرف سالاد و سبزی در وعده سحری برای جلوگیری از احساس گرسنگی توصیه می شود.



۷- برای جلوگیری از خوردن عجله ای غذا در وعده سحری و بروز درد شکم در طول روز سعی کنید زودتر از خواب بیدار شوید.



۸- حداقل ۴۵ دقیقه بین تمام شدن وعده سحری و اذان صبح فاصله بگذارید.



۹- از مصرف قند و شکر زیاد برای جلوگیری از احساس گرسنگی در طول روز خودداری کنید.



۱۰- از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید.



۱۱- مصرف شیر گرم و فرنی یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است.



۱۲- مصرف سوپ و آش به هنگام افطار و سحری می تواند موجب تعادل آب و املاح بدن شود و تشنگی را از شما دور کند.



۱۳- از مصرف غذا های پرحجم و پرچرب در وعده های سحری و افطار خودداری کنید.



۱۴- مصرف سبزی را حتما در هنگام تناول شام در برنامه غذایی خود قرار دهید.



۱۵- بین افطار و وعده شام حداقل ۴۵ دقیقه فاصله بگذارید و از خوردن همزمان این دو وعده به شدت خودداری کنید.



۱۶- برای جلوگیری از احساس تشنگی در طول روز می توانید از شیر کم چرب،دوغ بی نمک و آب میوه استفاده کنید.



۱۷- در هنگام افطار از نوشیدن آب سرد یا در کل مایعات سرد جدا خودداری کنید.



۱۸- برای جلوگیری از ابتلا به قند خون بالا،چاقی و سایر عوارض در مصرف زولبیا و بامیه نهایت احتیاط را داشته باشید.



۱۹-سعی کنید حتی الامکان در افطار از غلات کامل استفاده کنید تا ریز مغذی های موردنیاز بدنتان تامین گردد.



۲۰- مصرف حداقل ۲عدد میوه مانند پرتقال و سیب بین وعده شام و افطار توصیه میشود.



۲۱- مصرف چای ولرم با شکر اندک ،نان و پنیر یکی از بهترین و سبک ترین گزینه ها در وعده افطار می باشد.



۲۲- از دراز کشیدن و خوابیدن بلافاصله پس از خوردن غذا جدا خودداری کنید.



۲۳- رژیم غذایی خود را متعادل نگه دارید.



۲۴- مصرف انواع مغزها و دانه ها را در برنامه خود قرار دهید.



۲۵- اگر مایل به مصرف تخم مرغ هستین توصیه میکنیم که به صورت آب پز و سفت مصرف کنید.



۲۶- هنگام وعده سحری از خوردن غذاهای خشک مثل کوکو،کتلت،کباب گوشت قرمز به منظور جلوگیری از احساس تشنگی در طول روز خودداری کنید.



۲۷- مصرف ماست را نیز وعده سحری و شام در برنامه خود قرار دهید.



۲۸- بین وعده شام و خوابیدن حداقل یک و نیم ساعت فاصله قرار دهید.



 



منبع : گروه آموزشی تغذیه دانشگاه علوم پرشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کاشان 



  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 38129
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم