- 1398/02/21 - 09:41
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZVLh
توصیه های تغذیه ای در ماه مبارک رمضان
۱- برنامه غذایی در هنگام ماه رمضان نباید نسبت به قبل تفاوت زیادی داشته باشد و در صورت امکان باید ساده باشد.
۲- با توجه به ساعات طولانی گرسنگی توصیه می شود از غذاهایی استفاده شود که دیر هضم هستند مثل حبوبات و غلات .
۳- از خوردن چای زیاد در وعده سحری خودداری کنید چون نوشیدن چای زیاد باعث افزایش دفع ادرار میشود و می تواند تشنگی را در طول روز تشدید کند.
۴- مصرف حلیم به دلیل دارا بودن پروتئین زیاد و دیرهضم بودن آن گزینه مناسبی برای وعده سحری و افطار می باشد.
۵- از مصرف خرما در وعده های غذایی خود غافل نشوید.
۶- مصرف سالاد و سبزی در وعده سحری برای جلوگیری از احساس گرسنگی توصیه می شود.
۷- برای جلوگیری از خوردن عجله ای غذا در وعده سحری و بروز درد شکم در طول روز سعی کنید زودتر از خواب بیدار شوید.
۸- حداقل ۴۵ دقیقه بین تمام شدن وعده سحری و اذان صبح فاصله بگذارید.
۹- از مصرف قند و شکر زیاد برای جلوگیری از احساس گرسنگی در طول روز خودداری کنید.
۱۰- از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید.
۱۱- مصرف شیر گرم و فرنی یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است.
۱۲- مصرف سوپ و آش به هنگام افطار و سحری می تواند موجب تعادل آب و املاح بدن شود و تشنگی را از شما دور کند.
۱۳- از مصرف غذا های پرحجم و پرچرب در وعده های سحری و افطار خودداری کنید.
۱۴- مصرف سبزی را حتما در هنگام تناول شام در برنامه غذایی خود قرار دهید.
۱۵- بین افطار و وعده شام حداقل ۴۵ دقیقه فاصله بگذارید و از خوردن همزمان این دو وعده به شدت خودداری کنید.
۱۶- برای جلوگیری از احساس تشنگی در طول روز می توانید از شیر کم چرب،دوغ بی نمک و آب میوه استفاده کنید.
۱۷- در هنگام افطار از نوشیدن آب سرد یا در کل مایعات سرد جدا خودداری کنید.
۱۸- برای جلوگیری از ابتلا به قند خون بالا،چاقی و سایر عوارض در مصرف زولبیا و بامیه نهایت احتیاط را داشته باشید.
۱۹-سعی کنید حتی الامکان در افطار از غلات کامل استفاده کنید تا ریز مغذی های موردنیاز بدنتان تامین گردد.
۲۰- مصرف حداقل ۲عدد میوه مانند پرتقال و سیب بین وعده شام و افطار توصیه میشود.
۲۱- مصرف چای ولرم با شکر اندک ،نان و پنیر یکی از بهترین و سبک ترین گزینه ها در وعده افطار می باشد.
۲۲- از دراز کشیدن و خوابیدن بلافاصله پس از خوردن غذا جدا خودداری کنید.
۲۳- رژیم غذایی خود را متعادل نگه دارید.
۲۴- مصرف انواع مغزها و دانه ها را در برنامه خود قرار دهید.
۲۵- اگر مایل به مصرف تخم مرغ هستین توصیه میکنیم که به صورت آب پز و سفت مصرف کنید.
۲۶- هنگام وعده سحری از خوردن غذاهای خشک مثل کوکو،کتلت،کباب گوشت قرمز به منظور جلوگیری از احساس تشنگی در طول روز خودداری کنید.
۲۷- مصرف ماست را نیز وعده سحری و شام در برنامه خود قرار دهید.
۲۸- بین وعده شام و خوابیدن حداقل یک و نیم ساعت فاصله قرار دهید.
منبع : گروه آموزشی تغذیه دانشگاه علوم پرشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کاشان