امروز : 03 دی 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1398/08/01 - 10:14
  • 151
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z2Nh

افزایش آگاهی مهم ترین عامل پیشگیری از مسمومیت ها است

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: افزایش آگاهی مهم ترین عامل پیشگیری از مسمومیت ها و مرگ و میر ناشی از آن است.




معاون غذا و دارو دانشگاه در مصاحبه با روابط عمومی گفت : چهاردهمین دوره هفته پیشگیری از مسمومیت ها، همه ساله  به سرپرستی ستاد مرکزی و مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو در زمینه های مختلف برگزار می شود .



دکتر تقی زاده خاطر نشان کرد: مسمومیت ها چه عمدی و چه اتفاقی قابل پیشگیری است و آموزش و افزایش سطح آگاهی مردم بهترین راهکار پیشگیری از بروز مسمومیت به شمار می رود.



دکتر تقی زاده  اظهار داشت: به نقل ازسازمان پزشکی قانونی کشور، درطی سالهای اخیرهمه ساله نزدیک به  5800 نفر از هموطنان مان در اثر بروز انواع مسمومیت جان باخته اند. بیشترین مسمومیتی که دراین سالها منجربه فوت شده است، مسمومیت ناشی ازسوء مصرف موادمخدر و محرک بوده است.



 وی عناوین روزهای هفته پیشگیری از مسمومیت ها را به شرح زیر اعلام کرد:



1/8/98: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از داروها



2/8/98: روز پیشگیری از مسمومیت ها در اطفال



3/8/98: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسیدکربن



4/8/98: روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی و گیاهان سمی



5/8/98: روز پیشگیری از بروز مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی ، مواد شیمیایی و مواد شیمیایی



6/8/98: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی ها



7/8/98: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و محرک




وی، با بیان اینکه کودکان 5 تا 6  سال و سالمندان بیشترین آمار مسمومیت را در کل کشور به خود اختصاص داده اند، اظهار داشت: کودکان به صورت ناآگاهانه دست به این کار می زنند و سالمندان نیز به دلیل آلزایمر (خطر مصرف چندین باره دارو و همچنین مصرف همزمان چندین دارو با یکدیگر) که ممکن است منجر به تداخلات دارویی و مسمومیت شود.


دکتر تقی زاده، مهمترین اقدام در هنگام مواجه با فرد دچار مسمومیت را از دست ندادن زمان عنوان کرد و پرهیز از اقدامات غیر علمی (از قبیل وادار کردن فرد مسموم شده به تهوع)، تماس با سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم) و یا 115 (فوریت های پزشکی) و دادن اطلاعات کافی به تیم درمان و انجام اقدامات اولیه با راهنمایی کارشناس مربوطه تا رسیدن تیم اعزامی را از اقدامات بعدی برشمرد.



معاون غذا و داروی دانشگاه، با اشاره به راه اندازی سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم DPIC) اظهار داشت: معاونت غذا و داروی کاشان نیز یکی از مراکزی است که به این سامانه مجهز است.



وی، بر لزوم  اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری از مسمومیت ناشی از منوکسید کربن با شروع فصل سرما تاکید کرد و اظهار داشت: مهمترین علامت در انواع مسمومیت ها کاهش سطح هشیاری و تغییر در علایم حیاتی بیمار است.



دکتر تقی زاده، مسمومیت از طریق تماس با گیاهان تزیینی از جمله گیاه آپارتمانی وارداتی دیفن باخیا، مسمومیت با شربت متادون، مسمومیت کودکان با فلزات سنگین و سرب را از دیگر مسمومیت های حال حاضر برشمرد.



دکتر تقی زاده نیز جهت پیشگیری از مسمومیت با شوینده های خانگی نیز به رعایت مواردی چون نگهداری این مواد در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل و دور از دید و دسترس کودکان و همچنین از ممنوعیت اختلاط مواد شیمیایی که منجر به ایجاد  بخارات و گازهای ناشی از آن که  بسیار سمی و خفه کننده می باشد، تاکید نمودند .




  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 38192
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم