- 1395/07/29 - 14:15
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZPGh
اصلاح الگوی تغذیه محور ملی روز جهانی غذا
معاون غذا و دارو دانشگاه گفت: "اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت" محور ملی روز جهانی غذا نامگذاری شده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو،معاون غذا و دارو دانشگاه گفت: "اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت" محور ملی روز جهانی غذا نامگذاری شده است.
، دکتر حمیدرضا بنفشه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت 25 مهر روز جهانی غذا برگزار شد، افزود: شعار امسال روز جهانی غذا: "آب و هوا در حال تغییر است، کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند" می باشد.
وی، با بیان اینکه 842 میلیون نفر از گرسنگی مزمن در جهان رنج می برند و 2 میلیارد نفر مبتلا به سوء تغذیه هستند، گفت: اما در ایران مشکل کمبود غذا نداریم ولی الگوی تغذیه نامناسب شامل پرخوری، مصرف بیش از حد نمک، چربی و قند دلیل انتخاب شعار ملی برای روز جهانی غذا در کشور شده است.
وی، کاهش مصرف قند، نمک و چربی، نشانگرهای رنگی تغذیهای، مبارزه با قاچاق کالا، ترویج و معرفی نشان ایمنی و سلامت برای واحدهای تولیدی راه کار اساسی اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقا سلامت است.
دکتر بنفشه، تغییر سیمای بیماری ها در قرن جدید، اصلاح الگوی تغذیه، کاهش درصد قند، نمک و چربی دراستانداردها و دستورالعمل های تولید مواد غذایی، فرهنگ سازی عمومی و برچسب گذاری صحیح مواد غذایی را در کاهش مصرف قند، نمک و چربی موثر دانست.
معاون غذا و دارو دانشگاه، به شیوع پیشرونده 8 درصدی بیماری دیابت در کشور تصریح کرد: بیماری های قلبی و عروقی علت 39 درصد مرگ و میر ها است که این نشان دهنده سبک زندگی نادرست در جامعه می باشد.
وی، با بیان اینکه رژیم های سرشار از مواد کربوهیدراتی تصفیه شده و قندها منجر به افزایش خطر ابتلا به دیابت می شود، ادامه داد: رژیم غذایی سالم دارای کربوهیدرات های تصفیه نشده و فیبرها نظیر غلات کامل (سبوس دار)، سبزیجات و میوه ها و ریزمغذی ها است.