امروز : 09 دی 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1394/01/17 - 14:35
  • 74
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZyYh

نقش مردم در خودمراقبتی برای بهبود ایمنی غذا/ 15 رفتار کلیدی برای ایمنی غذا از مزرعه تا سفره



 



 



سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آستانه روز جهانی بهداشت،‌ 3 توصیه پنج گانه سازمان جهانی بهداشت برای بهبود ایمنی غذا را تشریح کرد.



 دکتر شهرام رفیعی فر این سه توضیه را شامل 5 رفتار کلیدی برای داشتن مواد غذایی ایمن،  5 رفتار کلیدی برای داشتن رژیم غذایی سالم و 5 رفتار کلیدی برای فعالیت بدنی مناسب دانست که با رعایت آنها توسط مردم، در کنار اقدامات موثر و هماهنگ تمامی بخش های دولتی و خصوصی ذینفع، امکان بهبود ایمنی غذایی در کشور فراهم می شود.



وی افزود:‌ هر کسی علاقمند است که سالم به نظر برسد و سلامتی را احساس کند. با انتخاب مواد غذایی امن تر، تغذیه سالم تر و فعالیت بدنی منظم،  می تواند سلامت خود و خانواده اش را  بهبود بخشد. این انتخاب ها بسیار مهم هستند زیرا آنها در مورد تصمیماتی هستند که تنها مردم می توانند برای مراقبت از سلامت خود و عزیزان شان بگیرند.



 



پنج رفتار کلیدی برای ایمنی مواد غذایی



سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ،‌ 5 رفتار کلیدی مردم برای ایمنی مواد غذایی را چنین زیر برشمرد:



 



1. تمیزی و پاکیزگی را حفظ کنید.



2. مواد غذایی خام و پخته را جدا نگهداری کنید.



3. مواد غذایی را کاملا بپزید.  



4. مواد غذایی را در در دمای مناسب نگه دارید.



 5. از آب و مواد اولیه سالم استفاده کنید.



 



پنج رفتار کلیدی برای یک رژیم غذایی سالم



دکتر شهرام رفیعی فر 5 رفتار کلیدی مردم برای داشتن یک رژیم غذایی سالم را به شرح زیر اعلام کرد:



 



1. به نوزاد تان در 6 ماه اول زندگی فقط شیر مادر بدهید.



2. موادغذایی متنوعی را بخورید



3. سبزی ها و میوه ها را به اندازه کافی مصرف کنید.



4. از چربی ها و روغن ها بطور محدود مصرف کنید.



5. نمک و قند کمتری  مصرف کنید.



 



پنج رفتار کلیدی  برای فعالیت بدنی مناسب



دکتر شهرام رفیعی فر،  5 رفتار کلیدی مردم برای فعالیت بدنی مناسب را نیز چنین تشریح کرد:



1. اگرفعالیت بدنی کافی ندارید، خیلی دیر نیست، فعالیت بدنی منظم را شروع کنید و کم تحرکی را فراموش کنید.



2. با هر روشی که برای شما ممکن است، هر روز از نظر بدنی فعال باشید.



 3. حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در هر هفته داشته باشید.



4. اگر شما می توانید، برای ارتقای سلامت و تناسب اندام از برخی  فعالیت های بدنی منظم با شدت بالا، لذت ببرید.



5. نوجوانان و جوانان در سن مدرسه باید حداقل 60 دقیقه در روز فعالیت بدنی با شدت متوسط تا بالا داشته باشند. 



 



خودمراقبتی برای بهبود ایمنی غذا



سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت افزود: افزایش دانش مردم  برای خودمراقبتی با اجرای  پنج رفتار کلیدی مربوط به هر یک از زمینه های 3 گانه فوق می تواند به مردم کمک کند انتخاب بهتر و درنتیجه زندگی سالم تری داشته باشند.



 



وی تصریح کرد: این رفتارهای کلیدی برای سلامتی مردم مهم هستند و تفاوتی نمی کند که چند سال داشته باشند و یا اینکه کجای ایران زندگی کنند.



 



بهتر به نظر رسیدن، داشتن احساس بهتر، کاهش مراجعه به پزشک، حفظ قند خون و فشار خون در حد طبیعی، حفظ وزن مناسب - این ها فقط چند مورد از مزایای اتخاذ این 15 رفتار کلیدی برای خودمراقبتی با هدف بهبود ایمنی غذا است.



 



منبع خبر : دفتر آموزش و ارتقای سلامت



  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 37710
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم