امروز : 21 دی 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1391/05/03 - 09:12
  • 73
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZwPh

رییس اورژانس کشور؛ روزه داران وعده های دارویی خود را خودسرانه حذف نکنند

روزه دارانی که به علت بیماری مجبور به مصرف دارو هستند باید با پزشک معالج خود مشورت کنند و در زمان روزه داری هیچ گاه وعده های دارویی را خودسرانه حذف نکنند تا اختلالی در روند درمان پیش نیاید.



رییس‌ مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بیان این مطلب اظهار داشت: تصمیم گیری برای این که فردی که بیماری خاصی دارد آیا می تواند روزه بگیرد یا نه ، بر عهده پزشک است و پزشک باید ضمن آگاهی کامل از وضعیت کنونی بیمار و اطلاعات علمی در مورد بیماری و ارتباط آن با نخوردن غذا و آب برای مدتی، تصمیم خاصی اتخاذ کند.



دکتر غلامرضا معصومی افزود:‌ مصرف بسیاری از داروها را می توان پس از مشورت با پزشک به زمان سحری یا افطار موکول کرد و اثر بخشی بسیاری از داروها، ارتباط مستقیمی با مصرف به موقع آنها در زمان معین دارد و بهتر است روزه دارانی که مبتلا به بیماری های مزمن مانند فشار خون، چربی خون، دیابت، بیماری قلبی و عروقی و بیماری کلیوی هستند، حتما با پزشک معالج درباره رژیم غذایی و دارویی خود مشورت کنند.



وی تصریح کرد: روزه داران باید توجه کنند که قطع ناگهانی برخی داروها بسیار خطرناک است و ضرورت دارد بیماران درباره قطع داروهای خود و نحوه استفاده آنها در ماه مبارک رمضان با پزشک و یا داروساز خود مشورت کنند.



دکتر معصومی خاطرنشان کرد: با توجه به طولانی بودن زمان روزه‌ داری در فصل تابستان که حدود 14تا 15 ساعت طول می کشد، مصرف غذای مقوی و نوشیدن مایعات در وعده غذایی سحری می ‌تواند انرژی مورد نیاز برای فعالیت روزانه ی روزه‌ داران را تأمین کرده و عوارض ناشی از کمبود مواد غذایی و مایعات را در بدن کاهش دهد.



رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور گفت: عوارض دیگر مصرف نکردن سحری مانندسردردها، دردهای عضلانی، بی حالی مفرط ناشی از افت قند خون، کاهش یادگیری ، بی حوصلگی و خستگی است، بنابراین حتما به روزه داران توصیه می‌ شود که برای خوردن سحری بیدار شوند.



منبع خبر: پایگاه اطلاع رسانی وب دا



  • گروه خبری : اخبار دارو
  • کد خبر : 37195
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم