امروز : 03 دی 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1398/12/21 - 08:41
  • 138
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZrNh

کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو ها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه عنوان کرد:

هشدار در خصوص مسمومیت با الکل صنعتی (متانول)




کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو ها و سموم معاون غذا و دارو دانشگاه، در خصوص مسمومیت با الکل صنعتی (متانول) هشدار داد.



به گزارش وب دا: دکتر مریم یعقوبی گفت: متانول (الکل چوب یا الکل صنعتی)، یک ماده بی رنگ و بو، بسیار سمی، خطرناک و کشنده است که مصرف مقدار بسیار اندکی از آن  باعث عوارض شدید و جبران ناپذیری می شود.



وی افزود: به گونه ای که مصرف حدود 2 سی‌سی از متانول خالص در یک کودک 10 کیلویی و یا 10 سی‌سی در یک فرد بالغ 65 کیلویی می‌تواند منجر به مسمومیت شود.



دکتر یعقوبی تصریح کرد: متانول به عنوان حلال در محلول های چاپ و تکثیر، چسب، رنگ، جلا دهنده و ثابت کننده مورد استفاده می باشد و بسیاری از این محصولات در منازل یافت می شوند.



وی یادآور شد: همچنین این محصول به صورت وسیع به عنوان یک ضد یخ در محلول های شیشه شوی اتومبیل، افزودنی گازولین و سوخت چراغ الکلی به کار می رود.



کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو ها و سموم تاکید کرد: مشاهده شده که به علت ارزان تر بودن متانول نسبت به اتانول، شیشه های فروخته شده تحت عنوان الکل طبی هم حاوی مقادیر قابل توجهی متانول بوده اند و در روزهای اخیر در کشور ما نیز مواردی از همه گیری مسمومیت با متانول گزارش شده است.



وی اظهار داشت: خاصیت میکروب زدایی متانول بسیار کم تر بوده و در عین حال جذب پوست بیشتر و به دنبال آن مسمومیت بیشتری ایجاد میکند از این رو استفاده از متانول برای ضدعفونی کردن پوست و یا حتی برای سطوح نیز توصیه نمی شود.



 دکتر یعقوبی با اشاره به اینکه بیماران مسموم با متانول بایستی هرچه سریع تر به مراکز درمانی مراجعه کنند، گفت: در صورت تاخیر در مراجعه، با توجه به شدت بالای مسمومیت با متانول ممکن است با عوارض جبران ‌ناپذیری از جمله، نارسایی حاد کلیه، کبد، کوری دائم و مرگ همراه باشد.



کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو ها و سموم افزود: به دلیل افت در هوشیاری باید بیمار را بر یک پهلو خواباند تا در صورت بروز استفراغ، مواد غذایی وارد مجاری هوایی نشود.



اطلاعیه سازمان غذا و دارو در مورد استفاده از الکل صنعتی یا متانول برای ضد عفونی و مسمومیت ناشی از متانول




  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 38216
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم