امروز : 28 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1391/11/29 - 10:41
  • 32
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZqRh

مصرف کم و زیاد کلسیم و خطر وقوع مرگ و میر میان زنان

مصرف کم و زیاد کلسیم می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در زنان را افزایش می‌دهد



به گزارش وب‌دا، به نقل از نشریه ساینس دیلی گروهی از محققان با انجام آزمایشات خود روی 61443 زن در سوئد و بررسی رژیم غذایی آنها و نیز منظور کردن اطلاعات آنها درخصوص وضعیت یائسگی، درمان با استروژن پس از یائسگی، وزن و قد، عادات سیگار کشیدن و فعالیت بدنی دریافتند مصرف بالای کلسیم خطر وقوع مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را میان زنان تا 2 برابر افزایش می‌دهد.



براساس این گزارش محققان با انجام یک پی‌گیری 19 ساله مشاهده کردند که 32 درصد از 11944 نفر از زنانی که فوت کردند بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی، 16 درصد از بیماری‌های قلبی و 8 درصد براثر سکته مغزی بوده است که بالاترین میزان وقوع مرگ و میر در اثر بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های قلبی در میان زنانی بود که به میزان بالاتر از 1400 میلی گرم در روز کلسیم مصرف می‌کردند.



نتایج حاصل از این مطالعه همچنین نشان داد: میزان مرگ و میر زیادی نیز در میان زنانی که کمتر از600 میلی‌گرم در روز کلسیم را از رژیم غذایی و یا مکمل‌های کلسیم به دست می‌آوردند مشاهده شد و در این میان زنانی که بیشتر از 1400 میلی‌گرم در روز کلسیم دریافت می‌کردند تا 2 برابر بیشتر از زنانی که بین 999 – 600 میلی‌گرم در روز کلسیم مصرف می‌کردند در معرض احتمال وقوع مرگ و میر قرار گرفتند.



به گفته محققان این یافته‌ها نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی حاوی مقادیر بسیار کم و یا مقادیر بسیار زیاد کلسیم در زنان می‌تواند تعادل نرمال آن را بر هم زند و باعث تغییراتی در سطح کلسیم خون شود که پیامدهای نامطلوبی را پیش رو خواهد داشت.



منبع خبر: پایگاه اطلاع رسانی وب دا



  • گروه خبری : اخبار دارو
  • کد خبر : 37303
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم