- 1391/07/30 - 13:28
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZiQh
درمان هر نوع بیماری با آنتیبیوتیک، یک باور اشتباه است
باوری اشتباه بین مردم وجود دارد که هر نوع بیماری را باید با آنتیبیوتیک درمان کرد و هرچه سطح اطلاعات و سواد در این زمینه کمتر باشد، مصرف آنتیبیوتیک نیز افزایش مییابد.
به گزارش وبدا، کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: برخی آنتیبیوتیکها وسیعالطیف هستند و به دلیل قدرت زیاد، بسیاری از میکروبها را از بین میبرند. این داروها باید به عنوان سلاح آخر در دست پزشک باشد و در موارد عفونتهای جدی که با داروهای دیگر درمان نمیشوند استفاده شوند اما امروزه دیده میشود برخی از این آنتیبیوتیکها در گام نخست درمان استفاده میشوند.
دکتر امیرحسین بنی احمد گفت: سفتریاکسون یکی از داروها است که از نسل سوم سفالوسپورینها است و اثر بسیار خوبی در درمانهای بیمارستانی دارد. این دارو در خوزستان در جایگاه مناسب خود استفاده نمیشود و پس از مدتی باکتریها با شناسایی این آنتیبیوتیک به آن مقاوم میشوند و در نتیجه، دارو دیگر در درمان تاثیری نخواهد داشت که با ادامه این روند برای ادامه درمان از آنتیبیوتیکهای قویتری استفاده میشود.
وی ادامه داد: با بازآموزی پزشکان، تجویز نابه جای سفتریاکسون کاهش یافته و میزان مصرف آن نیز مانند گذشته نیست که البته هنوز نیاز است برای کاهش مصرف سفتریاکسون در خوزستان تلاش بیشتری شود.
وی خاطرنشان کرد: هیچ جزئی از دستگاه دفاعی بدن نیست که در اثر استفاده بیرویه آنتیبیوتیک تحت تاثیر قرار نگیرد. زمانی نیز که سیستم دفاعی بدن از کار بیافتد مقابله با باقی میکروبها سخت شده و هرکدام میتوانند بیماری ایجاد کنند.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هر فرد در نظام سلامت سرانهای برای بهداشت و درمان دارد که با تولید و افزایش مصرف آنتیبیوتیک این سرانه به این بخش اختصاص یافته و موردهای دیگر بهداشتی و درمانی بدون هزینه میمانند و این یک آسیب جدی به بهداشت و درمان وارد میکند.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: خوزستان در زمره استانهایی است که بیشترین میزان مصرف آنتیبیوتیک در کشور را دارا هستند و برای جلوگیری از مصرف بیرویه این داروها باید نسبت به دیگر استانها تلاش بیشتری در خوزستان شود.
دکتر بنیاحمد اظهار کرد: هرچند شرایط اقلیمی خوزستان و میزان بالای ابتلا به بیماریهای عفونی به طور طبیعی مصرف آنتیبیوتیک را در این استان افزایش میدهد ولی مطالبات مردم از پزشکان، خوددرمانی و تحویل بدون نسخه این داروها در داروخانهها هم موجب میشود مصرف آنتیبیوتیک به شکل غیر صحیح افزایش یابد.