امروز : 28 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1391/11/04 - 14:11
  • 34
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZbRh

سبزیجات دارای کالری پایین، حجیم و سیرکننده هستند؛ مصرف زیاد سبزیجات در مقایسه با سایر مواد غذایی کمتر باعث افزایش وزن می‌شود

سبزیجات دارای کالری پایین، حجیم و سیرکننده هستند و مصرف زیاد آنان در مقایسه با سایر مواد غذایی بسیار کمتر موجب افزایش وزن می‌شود.



به گزارش وب دا، کارشناس مسئول تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: امروزه یک سوم از مردم جهان با چاقی و مشکلات آن روبرو هستند از این رو مصرف مداوم و روزانه سبزیجات و میوه‌ها برای پیشگیری از چاقی ضروری و اثربخش است.



لیلا شورورزی بیان داشت: برعکس میوه‌ها، سبزیجات به‌خصوص سبزیجات تازه، قند بسیار کمی دارند، مصرف سبزیجات تعادل قند خون را بسیار کمتر از سایر مواد غذایی دچار تغییر و تحول می‌کند و موجب تامین ویتامین‌ها و املاح معدنی به بدن می‌شود.وی عنوان کرد: مصرف سبزیجات در رژیم بیماران دیابتی نقش مهمی دارد و سبزیجات حاوی فیبر، آنتی‌اکسیدان و املاح معدنی خطر پیشرفت دیابت نوع دوم و عوارض آن را کاهش می‌دهند.



شورورزی ادامه داد: منیزیم در فعالیت انسولین نقش مهمی دارد و سطح منیزیم در بیماران دیابتی پایین است اما سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج می‌توانند این کمبود را جبران کنند.



وی خاطرنشان کرد: مصرف سبزیجات به‌علت اینکه فاقد کلسترول هستند و چربی کمی دارند برای سلامتی قلب تجویز می‌شود.



کارشناس مسئول تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: یکی از مهمترین خاصیت سبزیجات سبزرنگ مانند بروکلی و اسفناج اثربخشی آنان بر سلامت دستگاه گردش خون است.



شورورزی گفت: سبزیجات حاوی فولات در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی مفید هستند به همین دلیل به افرادی که یک بار دچار سکته شده‌اند مصرف مرتب کلم تجویز می‌شود این خاصیت در کلم بنفش به علت لیکوپن موجود در آن چند برابر است.وی اضافه کرد: جذب بیش از حد سدیم توسط بدن سبب بروز فشار خون بالا می‌شود در صورتی که سبزیجات تازه نسبت به سبزی‌های بسته‌بندی فریزری و یا کنسروی، حاوی مقدار کمتری از سدیم هستند.



منبع خبر:پایگاه اطلاع رسانی وب دا



  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 37289
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم