امروز : 28 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1392/05/07 - 14:11
  • 41
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZWSh

زولبیا و بامیه قهوه ای و سوخته قابل مصرف نیست

هر سال با شروع ماه مبارک رمضان بازار زولبیا و بامیه داغ شده و مصرف آن زیاد می‌شود البته این سنت از سال‌های دور بین ایرانی‌ها مرسوم بوده و جزو معدود عاداتی است که همچنان با همان قوت ادامه دارد.


به گزارش وب دا؛ مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: برنامه‌ریزی برای یک تغذیه صحیح در ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا هم بتوان با جلوگیری از پرخوری و بدخوری ، اصل پرهیز را رعایت کرد و هم با تقسیم انرژی و کالری مورد نیاز از زیان‌های کمبود غذایی در امان بود.



مهندس نعمت الله معروفی افزود: زولبیا و بامیه که اغلب در سفره‌های افطار جایگاه ویژه‌ای دارد، در کنار طعم خوب و شیرینی که داشته ، اما برای سلامتی مضر است.



وی بیان داشت: مصرف زولبیا و بامیه به معنای مصرف قند با حجم زیاد بوده ، که همه می‌دانند مصرف بالای قند چه مضراتی برای سلامتی  داشته و موجب سیری زودرس می‌شود. به همین دلیل فرد نمی‌تواند دیگر مواد مورد نیاز بدن خود را تامین کند زیرا سیر شده و تمایل به خوردن غذا نخواهد داشت.



وی تصریح کرد: چربی موجود در این ماده نیز زیاد است و همین موضوع سبب کندی تخلیه معده می‌شود که برای سلامتی مضر است.



معروفی اضافه کرد: بعضی از زولبیا و بامیه‌ها به صورت غیراستاندارد و غیربهداشتی تهیه می‌شوند و در تهیه آنها از روغن‌های مانده و فاسد و همچنین مواد اولیه رو به فساد استفاده می‌شود، که بسیار خطر ناک است ما می توانیم به هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنیم، هر چه زولبیا و بامیه قهوه‌ای‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست، بلکه نشان دهنده این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است سعی کنیم  زولبیا و بامیه را از شیرینی فروشی‌های مطمئن تهیه کنند.


  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 37389
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم