امروز : 26 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1399/03/31 - 09:20
  • 65
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z95h

مصرف خودسرانه هیدروکسی کلروکین و عواقب آن

طی یک پژوهش علمی انجام شده هیدروکسی کلروکین منجر به کاهش نیاز بیماران به دستگاه کمک تنفسی نشده است.


هیدروکسی کلروکین  دارویی است که به منظور درمان انواع معینی از مالاریا(مالاریای حساس به کلروکین) به کار می‌رود؛ از دیگر کاربردهای این دارو میتوان به درمان روماتیسم مفصلی، لوپوس اریتماتوس، و porphyria cutanea tardaاشاره نمود. این دارو معمولا به شکل قرص خوراکی موجود است.



   با شیوع بیماری کروناویروس )COVID-19 (هیدروکسی کلروکین یکی از داروهایی بود که بصورت تجربی جهت درمان این بیملاری مورد آزمایش قرار گرفت. طی یک پژوهش علمی انجام شده برروی پرونده پزشکی ۳۶۸ بیمار، نشان داده شد که ۲۸ درصد بیماران کرونایی تحت تجویز هیدروکسی کلروکین درگذشته‌اند و این در حالی است که آمار مرگ آن دسته از مبتلایان که تحت درمان توسط این دارو قرار نداشتند، تنها ۱۱ درصد بود. این پژوهش هم‌چنین نشان داد که هیدروکسی کلروکین منجر به کاهش نیاز بیماران به دستگاه کمک تنفسی نشده است.



   از عوارض جانبی این دارو میتوان به اختلالات بینایی (که در صورت پیشرفت پایدار میماند)، سرگیجه، اختلالات خونی، آلوپسی، راش پوستی، تغییر رنگ پوست، حساسیت به نور، کم خونی، سرکوب مغز استخوان، سرکوب کبد، ضعف عضلانی، تهوع خفیف و درد معده (گاها همراه با اسهال خفیف است)، کرامپ شکم، اسهال، مشکلات قلبی، کاهش اشتها، سردرد، حالت تهوع و استفراغ اشاره نمود.



   به علت عوارض جانبی ذکر شده و احتمال بوجود آمدن عوارض جسمی پایدار، توصیه میشود افراد از مصرف خودسرانه این دارو خودداری کنند.



مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و دارو کاشان


  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 38256
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم