- 1399/08/07 - 10:01
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZK5h
شیوع بالای مسمومیتهای دارویی در کشور / داروهای اعصاب و روان در راس موارد مسمومیت زا
مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر گفت: از آنجائیکه اولین علت مراجعه به بخش مسمومیتهای بیمارستانهای کشور در سال ۱۳۹۷، با شیوع ۴۰ تا ۶۰ درصدی در شهرهای مختلف بر اثر مسمومیت دارویی بوده و همچنین در سال ۱۳۹۸ این تعداد در سطح کشور بالغ بر ۶۴۷۰۶ هزار نفر بوده است، شعار هفته پیشگیری از مسمومیتها در سال جاری «پیشگیری از مسمومیت در همه گیری کرونا با افزایش آگاهی است.» نامگذاری شده است.
دکتر مسعود نساج بروز اکثر مسمومیت ها ناشی از عدم آگاهی خانواده ها دانست و انجام فعالیت های فرهنگی و آموزشی در راستای افزایش دانش عمومی علاوه بر کاهش مسمومیت ها و تبعات آن در جامعه و خانواده ها، کمک شایانی به کاهش هزینه های بهداشتی درمانی می گردد و باعث می شود شهروندان زندگی سالم تری را تجربه کنند.
دکتر نساج گفت: با توجه به آمار منتشر شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور درخصوص مرگ و میر ناشی از مسمومیت با داروها در هشت سال اخیر، در حال افزایش بوده و متاسفانه متادون که یک داروی مسکن مخدر است و در درمان اعتیاد به مواد مخدر تجویز می شود، به دلیل اقبالی که افراد معتاد به مصرف آن دارند، قاچاق شده و در نتیجه مصرف بدون تجویز پزشک و یا مصرف بیش از حد درمانی و یا مصرف اتفاقی شربت آن توسط کودکان، به تنهایی دلیل مسمومیت و مرگ ۱۶۰۱ نفر در سال ۱۳۹۸ و ۷۳۰ نفر در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹ بوده است.
وی افزود: به دلیل شیوع کرونا از ضدعفونی کننده ها فراوان استفاده می شود. با توجه به آمارها، امسال نسبت به سال های گذشته میزان مسمومیت های با شوینده ها افزایش یافته است.
دکتر نساج در پایان اظهار امیدواری کرد با مشارکت عمومی و سایر نهادهای ذیربط نظیر صدا و سیما، شهرداریها، اداره آموزش و پرورش گامی موثر در جهت اصلی ترین اهداف برگزاری هفته مذکور که همان ارتقاء بهداشت و سلامت جامعه و کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیتها می باشد، برداشته شود
برشور: "راهنمای پیشگیری از رایج ترین مسمومیت ها"