امروز : 28 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1391/03/16 - 10:37
  • 32
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZNjh

مصرف روزانه میوه و سبزی خطر ابتلا به سکته را 22 درصد کاهش می دهد

خطر سکته در افرادی که سه بار در روز میوه و سبزی مصرف می کنند، ۲۲ درصد کمتر ازکسانی است که کمتر میوه و سبزی مصرف می کنند.



کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که گروه میوه ها در دومین ردیف هرم غذایی قرار دارند اظهار داشت:  مصرف میوه ها برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت ها، ترمیم زخم ها، دید در تاریکی و سلامت پوست ضروری است و قربانیان سرطان اغلب افرادی هستند که در رژیم غذایی خود از مقدار میوه و سبزی کمتری استفاده می کنند .



دکتر پریسا ترابی افزود: میوه های غنی از ویتامین ث مانند مرکبات، میوه های غنی از ویتامین آ شامل میوه های به رنگ زرد، نارنجی، قرمز و سبز تیره (طالبی، زردآلو و شلیل) و سایر میوه ها مانند سیب، موز، هلو، گلابی، انواع توت ها، گیلاس، انگور، هندوانه در گروه میوه ها قرار دارند.



وی ادامه داد:‌ میوه ها منابع غنی از انواع ویتامین‌ها, آنتی‌اکسیدان‌ها, انواع املاح‌ و فیبر هستند و بهترین آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی در میوه ها وجود دارد و شادابی، سلامت پوست و کاهش فرآیند پیری, مبارزه با عومل سرطان زا، از مهم‌ترین خواص آنتی‌اکسیدان‌ها است.



این متخصص تغذیه تصریح کرد: میوه های غنی از ویتامین ث شامل انواع مرکبات مانند پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین و انواع توت ها می باشد که در ترمیم زخم ها و افزایش جذب آهن نقش مهمی دارند و میوه های غنی از ویتامین آ عبارتند از طالبی، خرمالو، شلیل و هلو که مصرف این گروه نیز در جلو گیری از خشکی پوست، افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت و سلامت چشم نقش مهمی دارند.



وی خاطر نشان کرد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، مصرف ناکافی میوه و سبزی ها علت 31 درصد از بیماری های ایسکمیک قلب و 11 درصد از سکته مغزی است و توصیه می شود افراد بزرگسال سالم روزانه 2 تا 4 واحد میوه مصرف کنند.



منبع خبر: پایگاه اطلاع رسانی وب دا



 



  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 37153
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم