- 1391/05/09 - 08:01
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZzPh
مشاوره تغذیهای در تمام مراحل درمان اعتیاد الزامی است
مراقبتها و پیگیریهای تغذیهای پس از ترخیص از مراکز درمانی اعتیاد باید ادامه داشته باشد و باید حداقل هفتهای یک بار جلسه مشاوره صورت گیرد.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز ضمن بیان این مطلب گفت: طی دوران ترک اعتیاد، بدن دچار استرسهای جسمانی و پریشانیهای روانی است. بهدنبال این استرسها، عوارضی مانند تهوع، استفراغ و اسهال بروز مینماید و به اختلال در نمکها و مایعات بدن و اختلال در تعادل کالریک بدن منجر میشود.
مونا پور قادری ادامه داد: رژیم غذایی باید طوری تنظیم شود که در حد امکان اختلالات و عوارض سخت دوران ترک اعتیاد را کاهش دهد. باید نوع و شدت کمبود مواد مغذی در اسرع وقت مشخص شود تا نوع مکملهای تغذیهای مورد نیاز تعیین شود و آزمایشهای بیوشیمیایی برای تعیین وضع متابولیتهای بدن مشخص شود. معتادانی که دچار اختلالات کبدی هستند باید از مصرف آهن و ویتامینهای محلول در چربی(ویتامینهای A،D، EوK) خودداری کنند.
وی افزود: سیستم ایمنی بدن در بیشتر معتادان به دلایل گوناگون از جمله رژیم غذایی نامناسب دچار اختلال میشود و به همین دلیل معتادانی که در معرض ویروس HIVهستند، خطر آلوده شدن در آنها بیشتر میشود. احتمالا رژیم غذایی ناکافی، از عوامل محرک رشد و انتشار ویروس تا مراحل بروز عفونت است. چنانچه ویروس ایدز در فرد معتاد تشخیص داده شد، باید از رژیم غذایی غنی از کالری و مواد مغذی به همراه مکمل استفاده شود.
پورقادری تصریح کرد: مشاوره تغذیهای در تمام مراحل درمان اعتیاد الزامی است و مسائلی چون یافتن جانشینی برای مواد مخدر، ایجاد اشتها، استفاده از میان وعده غذایی متعادل در برنامه آموزشی تغذیه و مشاوره برای بهبود یافتن در نظر گرفته میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه خاطرنشان کرد: وعده غذایی نامنظم و نداشتن میان وعده غذایی سبب ایجاد تغییرات قند خون و بهدنبال آن افزایش نیاز فرد معتاد به مواد مخدر شده و خطر اعتیاد مجدد را افزایش میدهد. پس از ترخیص فرد از مراکز توان بخشی برای بهبود اختلالات تغذیهای باید تغییرات وزن فرد کنترل و پیگیری شود.وی در پایان اظهار داشت: لازم است در مشاوره تغذیهای مسائلی چون عزت نفس، احساس مسئولیت و توانایی ایجاد روابط اجتماعی مورد بحث و گفتگو قرار گیرد . مراقبتها و پیگیریهای تغذیهای پس از ترخیص از مراکز درمانی اعتیاد باید ادامه داشته باشد و حداقل هفتهای یک بار جلسه مشاوره با رژیمشناس برای پیگیری وزن و همچنین میزان پیشرفت در درمان اختلال تغذیهای بهدنبال پیروی از الگوی صحیح غذایی صورت گیرد و این نکته نباید فراموش شود که مشارکت نزدیک سایر افراد خانواده ضامن موفقیت در برنامه ترک اعتیاد میباشد.
منبع خبر: پایگاه اطلاع رسانی وب دا