- 1391/02/11 - 11:12
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /Z8jh
مصرف آنتی اکسیدان ها روند پیری پوست را به تأخیر می اندازد
آنتی اکسیدان ها نه تنها در پیشگیری بیماری های غیرواگیر نقش دارند بلکه در حفظ سلامت پوست و کند شدن روند پیری در پوست نیز موثرهستند.
دکترفروزان صالحی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت وگو با خبرنگار وب دا ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: غذاهای گیاهی نظیر میوه ها، سبزی ها و غلات کامل حاوی ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان هستند که برای سلامت انسان مفیـد بوده، بسیاری از بیماری های مرتبط با افزایش سن را به تاخیر انداخته و از بیماری های غیرواگیر ازجمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت و انواع سرطان ها پیشگیری می کنند.وی با بیان این که وجود بسیاری از آنتی اکسیدان ها با رنگ خاص در مواد غذایی مشخص می شوند تصریح کرد: رنگ قرمز تیره در میوه هایی نظیر گیلاس و آلبالو و گوجه فرنگی، رنگ نارنجی در هویج، رنگ زرد در ذرت، انبه و رنگ آبی مایل به بنفش در تمشک، شاتوت و انگور نشان دهنده وجود آنتی اکسیدان در این مواد است.وی به نقش آنتی اکسیدان ها در سلامت تاکید کرد و گفت: افراد برای حفظ سلامت و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی می توانند روزانه 5 واحد از سبزی ها و میوه ها مصرف کنند.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه خاطر نشان کرد: چنان چه در رژیم غذایی دو اصل تعادل و تنوع رعایت شود، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و املاح به میزان مورد نیاز دریافت و نیاز افراد سالم به این مواد برآورده می شود و نیازی به دریافت مکمل ها نیست البته گروه های در معرض خطر مانند کودکان، زنان باردار و شیرده و نیازمند دریافت بعضی از مواد مغذی از طریق مکمل ها می باشند.وی گفت: آنتی اکسیدان ها در میوه هایی مانندانواع توت ها نظیر توت فرنگی، تمشک و شاتوت، آلبالو، انگور قرمز، سیب، مرکبات سیب و هلو انواع سبزی ها مانند هویج، گوجه فرنگی کلم برگ، اسفناج، ذرت فرآورده های فرآوری شده گوجه فرنگی پیاز، بروکلی گل کلم، کلم بروکلی و تربچه و همچنین تخم مرغ ، چای، قهوه، شکلات و دارچین موجود می باشد.
دکتر صالحی تصریح کرد: آنتی اکسیدان ها در حفظ سلامتی ارگان های مختلف بدن، حفظ سلامت بینایی، سلامت پروستات، حفظ سلامت عملکرد مغز و قلب همچنین سلامت دستگاه ادرار و حفظو تقویت عملکرد سیستم ایمنی نقش مهمی دارند.
منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی و ب د ا