امروز : 21 دی 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1391/01/31 - 13:51
  • 76
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZTDh

تغذیه صحیح کلید حفظ فعالیت های ذهنی و جسمی مناسب است

تغذیه صحیح کلید حفظ فعالیت های ذهنی و جسمی مناسب است که می تواند توانایی فرد را برای داشتن یک سیستم ایمنی خوب افزایش داده و توانمندی برای مبارزه با بیماری ها را فراهم کند.



تغذیه صحیح کلید حفظ فعالیت های ذهنی و جسمی مناسب است که می تواند توانایی فرد را برای داشتن یک سیستم ایمنی خوب افزایش داده و توانمندی برای مبارزه با بیماری ها را فراهم کند.



به گزارش وبدا، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: مصرف غذاهای مناسب با تأمین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن باعث می شود ناتوانایی های حاصل از افزایش سن در افراد کمتر شود.



زهرا حسینی افزود: متاسفانه بدلیل عدم آگاهی از چگونگی داشتن یک زندگی سالم، از جمله توجه به تغذیه صحیح بیماری های همراه با سالمندان نیز بیشتر شود به نحوی که اکثر سالمندان کشور به نوعی از سوء تغذیه پنهان و آشکار و بیماریهای مرتبط با آن مانند پوکی استخوان، فشار خون بالا و ... رنج می برند.



وی ، توجه به تغذیه جهت پیشگیری و کنترل مخاطرات تهدید کننده سلامت سالمندان را بسیار مهم برشمرد و افزود: مشکلاتی از جمله مشکلات روحی و روانی مثل افسردگی، تنهایی و فراموشی، مشکلات مربوط به شرایط زندگی مانند مرگ و میر همسر ، مشکلات اقتصادی، عدم توانایی و یا کاهش تحرک بدن و مشکلات جسمی مانند تغییر ذائقه و بی اشتهایی، سوء جذب، مشکل در هضم غذا، خرابی دندان ها، بیماری های مختلف و مصرف داروهای مختلف و تداخل آنها با غذا بر سر راه تغذیه مناسب و سالم در افراد سالمند وجود دارد.



 کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، تصریح کرد: مصرف حداقل 6 لیوان مایعات و ترجیحاً آب در روز، اجتناب از مصرف غذاهای شور، پرچربی و انواع شیرینی ها، مصرف فرآورده های لبنی کم چربی مانند شیر و پنیر برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن، انواع گوشت ها خصوصاً گوشت های سفید مانند مرغ و ماهی، انواع حبوبات و نان های سبوس دار به میزان کافی، انواع میوه ها و سبزی ها، روغن های مایع مثل زیتون ، آفتاب گردان و کلزا به مقدار کم به جای روغن های جامد، کره و روغن های حیوانی ، تهیه غذاها بصورت آب پز و بخار پز و قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید حداقل به میزان 10 دقیقه در روز از توصیه های کلیدی برای بهبود وضعیت تغذیه این گروه سنی می باشد.



 حسینی، استفاده از مواد غذایی متنوع و مغذی از گروههای غذایی مختلف و تهیه غذا به شیوه صحیح با تأکید بر کاهش مصرف غذاهای کم چرب و کم نمک را برای بهبود سلامت سالمندان ضروری دانست و خاطر نشان کرد: توجه به سلامتی و حفظ آن از دوران جوانی ، مرتفع کننده بسیاری از مشکلات دوران سالمندی است.



منبع خبر : پایگاه اصلاع رسانی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی



  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 37101
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم