• 1390/12/14 - 13:22
  • /ZyDh

4 داروی پرمصرف در کشور جزء خانواده آنتی بیوتیک هاست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: از 10 داروی پرمصرف در کشور 4 دارو جزء خانواده آنتی بیوتیک هاست و مقاومت آنتی بیوتیکی تهدید جدی برای حوزه سلامت است.

به گزارش وب دا، دکتر محمد مهدی ناصحی در اولین کنگره ملی تجویز منطقی دارو  که صبح روز 9/12/90  در  دانشگاه علوم پزشکی مازندران  افتتاح شد، ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی هر ساله برای آگاه کردن جامعه بشری بیماری های را که سلامت جهانی افراد را تهدید می‌کند به روش های مختلف به جامعه پزشکی گوشزد می کند.

وی تصریح کرد:  سازمان بهداشت جهانی  به این نتیجه رسیده است که مصرف غیر منطقی آنتی بیوتیک ها یک تهدید جهانی است وبرای کاهش این تهدید جامعه پزشکی جهانی باید به فکر ارائه راهکار مناسبی برای کنترل مصرف آنتی بیوتیک ها در جهان باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطر نشان کرد: مقاومت آنتی بیوتیکی تهدید جدی برای حوزه سلامت است وبرای جلوگیری از مقاومت های آنتی بیوتیکی نیاز به فرهنگ سازی عمومی همه جانبه داریم.

وی با بیان اینکه چند سالی است که نسخه های پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران آنالیز می‌شود، گفت: نیمی از نسخه های آنالیز شده  حاوی  داروی آنتی بیوتیک ها بوده  و تجویز این مقدار آنتی بیوتیک ها در نسخه های پزشکی جای نگرانی دارد.

دکتر ناصحی با بیان اینکه  از 10 داروی پرمصرف کشور 4 دارو جزء خانواده آنتی بیوتیک هاست، تاکید کرد: در هر نسخه صادر شده توسط پزشکان، یک دارو متعلق به آنتی بیوتیک ها است و مصرف داورهای آنتی بیوتیکی علاوه بر مشکلات بهداشتی و درمانی، فشار مضاعف اقتصادی نیز به وزارت بهداشت ودرمان وارد می‌کند.

قائم مقام وزیر بهداشت و درمان در دانشگاه علوم پزشکی مازندران  با اشاره به استقرار نظام ارجاع سلامت در کشور گفت: این طرح به صورت همه جانبه در کشور  اجرا می‌شود واستقرار این طرح بسیاری از مشکلات فعلی جامعه پزشکی کشور را حل و فصل می‌کند.

وی  در پایان گفت: با اجرای  طرح پزشک خانواده نظام سلامت کشور مثل سایر کشورها دچار تغییر جدی مثبت می‌شود و با اجرای طرح پزشک خانواده کلیه نگرای ها جامعه پزشکی رفع می‌شود.

گفتنی است: اولین کنگره ملی تجویز منطقی آنتی بیوتیک در دانشگاه علوم پزشکی مازندران از صبح امروز با حضور اساتید برجسته کشوری به مدت سه روز در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار می‌شود.

بر اساس این گزارش، همایش کنگره ملی تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها با هدف بررسی عوامل موثر در تجویز و مصرف دارو و دریافت پیشنهاد و ارائه راهکارهای موثر در اجرای کاهش مصرف غیر منطقی آنتی بیوتیک ها در حال برگزاری است.