امروز : 28 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1391/02/09 - 09:38
  • 33
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z2jh

کاهش 40درصدی ابتلا به فراموشی با مصرف میوه و سبزی

سالمندانی که روزانه دو تا سه بشقاب سبزیجات مصرف می کنند، 40 درصد کمتر از هم سن و سالانشان به فراموشی دچار می شوند.



به گزارش وب دا، عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اساس پژوهشهای انجام شده افرادی که کاهو و اسفناج بیشتری مصرف میکنند در مقایسه با دیگر همسالان خود بسیار کمتر به فراموشی مبتلا  می شوند همچنین  این پ‍ژوهش تاکید  می کند  سالمندان  از مصرف سبزیجاتی  مانند  کدو و گل کلم نیز غفلت  نکنند  چون  این سبزیجات در تقویت  حافظه  موثرند.



دکتر نغمه مخبر با بیان اینکه آلزایمر شایعترین شکل زوال عقل در میان سالمندان به شمار می رود که بشدت توانایی های فرد را در انجام فعالیت روزانه مختل می کند، خاطر نشان کرد: بر اساس پژوهشهای انجام شده عصاره پنج میوه و سبزی شامل گل کلم، سیب زمینی، پرتقال سیب و تربچه  حاوی  موادی  است  که تاثیر  آنها مشابه  داروهای  درمان آلزیمر است و بیشترین  میزان  این ماده  در گل کلم یافت می شود.



عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بیشتر  داروهای  درمان آلزیمر نقش  باز دارندگی  آنزیم  استیل  کلرینستر که عامل تجزیه پیام رسان عصبی استیل کولین است را دارند و ماده موثر دراین 5  میوه گلوکوسینولات است  که درتمام  خانواده کلم ها  یافت  می شوند و  مصرف مرتب این  ترکیبات  درجلوگیری  ازکاهش  میزان  استیل کولین  دستگاه عصبی مرکزی بسیار  تاثیر  دارد.



فلوشیپ نوروسایکیاتری  با گرایش روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به اینکه آلزایمر سکوت  طولانی مدت حافظه است، تاکید کرد:  اگر سالمندان اسامی افراد  را دائما فراموش می کنند یا فکر می کنند  حافظه شان روزبه روز  ضعیف تر می شود  و یا اگر درروندطبیعی زندگی  اختلال بوجود آمده و نمی توانند  کارهای روزمره را به تنهایی  انجام  دهند  باید به پزشک  مراجعه کرد.



منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی و ب د ا



  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 37109
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم