- 1395/07/26 - 09:09
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZLGh
نشست شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان کاشان برگزار شد
نشست شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان کاشان با حضور رییس دانشگاه، فرماندار ویژه شهرستان کاشان و جمعی از مسوولین شهرستان و دانشگاه روز یکشنبه مورخ 25/7/95 در سالن دکتر محمد قریب دانشکده پزشکی برگزار شد.
رئیس دانشگاه در این نشست ضمن خیر مقدم و تسلیت به مناسبت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) اظهار داشت: روز به روز بر اهمیت امنیت غذایی و لزوم برنامه ریزی و سیاست گذاری و اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه افزوده می شود.
دکتر محمد حسین اعرابی با اشاره به 25 مهر ماه روز جهانی غذا، گفت: روز به روز عواملی که سلامت غذا را تهدید می کند بیشتر شده و لازم است نظارت های لازم بیش از پیش در این زمینه صورت گرفته و دستگاههای ذیربط از نظارت دانشگاه حمایت کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی کاشان به عنوان متولی سلامت شهرستان در خصوص اطلاع رسانی کافی به مردم در زمینه امنیت غذایی و تامین غذای سالم نیازمند استمداد و یاری دیگر سازمانهای شهرستان بخصوص اصحاب رسانه است اظهار داشت: با مشارکتهای اجتماعی در به ثمر رسیدن رسالت خود موفق خواهیم بود.
دکتر اعرابی در ادامه با اشاره به نظارت معاونت بهداشتی در زمینه طبخ و توزیع نذورات در ایام محرم تصریح کرد: از 358 آشپزخانه، تکیه، چایخانه، مسجد و حسینه تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه، 307 مورد بازدید و 178 مورد کارت بهداشت به صورت خاص صادر شده است.
وی نگاه عوامانه به بحث بهداشت و درمان را تهدیدی برای حوزه تخصصی پزشکی دانست و تصریح کرد: فعالیتهای انجام شده و رشد کمی و کیفی و تخصصی شدن خدمات دانشگاه علوم پزشکی بسیار چشمگیر است.
معاون غذا و داروی دانشگاه، با اشاره به آیه "فلینظر الانسان الی طعامه" اظهار داشت: ارتقای کیفیت سلامت و غذا نیازمند فعالیت و هم افزایی در حوزه های مختلف است.
دکتر حمیدرضا بنفشه، با اشاره به بیماریهای قرن جدید و شیوع بیماری های متابولیک، اصلاح الگوی تغذیه و کاهش مصرف قند، نمک و چربی در الگوی غذایی مردم را در پیشگیری از این بیماریها موثر دانست.
وی با اشاره به شعار ملی روز جهانی غذا "اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ سلامت و ارتقای سلامت " گفت: در جهت اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در این زمینه و نیز پیگیری و نظارت کافی در این زمینه تعامل بین بخشی معاونت غذا و دارو و سایر ارگان های شهرستان موثر خواهد بود.
دکتر بنفشه افزود 39 در صد از مرگ و میر در ایران مربوط به بیماری های قلبی عروقی است که از میانگین جهانی بالاتر است.
برپایه این گزارش: مرور و پیگیری مصوبات جلسه قبل، گزارشی در خصوص آنفلوانزا و اقدامات انجام شده جهت پیشگیری و مقابله در این زمینه، موضوع ماده 37 قانون پنجم توسعه در زمینه عدم تبلیغ کالاهای اسیب رسان و ... از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
این گزارش حاکیست : صرف صبحانه سالم در سالن دکتر محمد قریب دانشگاه علوم پزشکی کاشان از دیگر برنامه های این نشست بود.
گفتنی است: 16 اکتبر مصادف با 25 مهر ماه روز جهانی غذا به مناسبت سالروز تاسیس فائو در سال 1945 نامگذاری شده و شعار روز جهانی غذا در سالجاری " آب و هوا در حال تغییر است، کشاوری و غذا نیز باید تغییر کند" و شعار ملی روز جهانی غذا در ایران "اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ سلامت و ارتقای سلامت" است میباشد.