امروز : 26 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1399/01/25 - 09:40
  • 47
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZVNh

ماندگاری ویروس کرونا در سطوح مختلف متفاوت است

کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو کاشان گفت: ماندگاری ویروس کرونا در سطوح مختلف متفاوت است.



کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو کاشان گفت: ماندگاری ویروس کرونا در سطوح مختلف متفاوت است.



 



 





به گزارش وبدا دکتر مریم یعقوبی افزود: این مسئله که ویروس کرونا چه مدت روی سطوح زنده می ماند هنوز دقیقا مشخص نیست، گمان می رود ماندگاری آن روی سطوح، بسته به جنس سطح و دما و رطوبت محیط مانند دیگر ویروس های این گروه بین چند ساعت تا چند روز باشد.





وی تصریح کرد: در صورتی که گمان می کنید سطح کار شما آلوده شده است، از یک ضدعفونی کننده ساده جهت تمیز کردن آن استفاده کنید.





دکتر یعقوبی ادامه داد: مطالعات نشان می دهند که این ویروس روی سطوح سخت و صیقلی مانند استیل، پلاستیک، میز کار و شیشه تا 72 ساعت و روی سطوح مسی تا 4 ساعت زنده و فعال باقی می ماند.





وی اظهار داشت: هرچند تعداد این ویروس طی زمان روی این سطوح کاهش می یابد، اما به علت حضور حتی تعداد کم این ویروس در صورت امکان از دست زدن به این سطوح در محیط های عمومی خودداری و در صورت اجبار، از تماس دست آلوده با صورت تان پرهیز کنید.





دکتر یعقوبی گفت: سطوح مخلخل مانند پارچه، مقوا و کاغذ نمی توانند مقدار قابل توجهی از این ویروس را روی خود نگه دارند و حتی این مقدار کم نیز پس از 24 ساعت روی این سطوح قابل مشاهده نیست.





کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه تاکید کرد: حین خرید مواد غذایی ناچاراً باید برخی سطوح مانند قفسه ها، چرخهای خرید و کانتر را لمس کرد، بهترین کار برای جلوگیری از آلودگی دست ها در این مکان ها استفاده از ضدعفونی کننده ها می باشد. ممکن است این ضدعفونی کننده ها در ورودی فروشگاه های بزرگ موجود باشند، در غیر این صورت درصورتی که به ضدعفونی کننده ها دسترسی دارید از آنها استفاده کرده یا در اولین فرصت دست های خود را با آب و صابون بشویید.





دکتر یعقوبی تصریح کرد: کیسه پلاستیکی مواد خریداری شده را با خود به داخل خانه نبرید.





وی، در ادامه بهترین راه پرداخت مبلغ را استفاده از نرم افزارهای پرداخت اینترنتی عنوان کرد و گفت: درصورت عدم دسترسی اولویت با پرداخت توسط دستگاه کارتخوان و در آخر پول نقد است.





وی، در خصوص انتخاب مواد غذایی جهت مصرف اظهار داشت: مواد غذایی که امکان پخته شدن، پوست کنده شدن و یا شسته شدن با آب و صابون و سپس آب کشی کافی را داشته باشند، جهت مصرف انتخاب کنید.





دکتر یعقوبی اظهار داشت: سلامت موادی که در کارخانه ها بسته بندی نشده اند (بسته بندی آزاد دارند) بستگی به سلامتی فرد بسته بندی کننده دارند.





کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم افزود: مواد غذایی کنسرو شده به علت آماده سازی در دمایی بسیار بالاتر از دمای قابل تحمل توسط کروناویروس، خالی از این ویروس است و می توان با آسودگی خاطر از آنها استفاده کرد.





وی ادامه داد: شست و شوی مواد خوراکی توسط آب و صابون، بخصوص در موادی که سطح صافی نداشته، آب به بسته بندی آنها نفود می کند و یا میوه هایی که تکه شده اند، باید تنها درصورتی انجام گیرید که مطمئن هستید می توانید کل صابون استفاده شده را از روی سطح آنها آبکشی نمایید.





دکتر یعقوبی در پایان یادآور شد: اگر بسته ای قرار است به شما تحویل داده شود، با توجه به این که کروناویروس روی سطوح مخلخل مدت کمتری فعال باقی می ماند، درخواست کنید تا این بسته در بسته بندی مقوایی، کاغذی و یا پارچه ای برای شما ارسال شود و تا حد امکان از تحویل گرفتن بسته های پلاستیکی خودداری کنید.

در صورت استفاده از تسهیلات عمومی (مانند حمل و نقل، دستشویی، دستگیره درها و ...)، دستان خود را با آب و صابون کاملا بشویید.



  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 38243
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم