• 1392/01/10 - 11:37
  • /ZJRh

عناوین روزهای هفتۀ سلامت سال 92 اعلام شد

ه گزارش خبرنگار وب دا، شعارهای و عناوین هفته سلامت سال 92 با عنوان "فشار خون را جدی بگیریم!" از هجدهم لغایت 24 فروردین ماه به شرح ذیل اعلام شد.

روز 7 آوریل برابر با 18 فروردین ماه «روز جهانی بهداشت» نام گرفته است و همه ساله برنامه­هایی در گرامی­داشت این روز در سراسر جهان برگزار می­شود. اما نظر به اهمیت «سلامتی» در زندگی آحاد جامعه و نقشی که انسان سالم می­تواند در شکل­دهی جامعه سالم داشته باشد، تعیین زمان بیشتر از یک روز برای گرامی­داشت برنامه­های مرتبط با سلامت و تکریم فعالیت­های دست­اندرکاران عرصۀ بهداشت و درمان مورد توجه قرار گرفت. در این راستا اداره کل روابط عمومی وزارت متبوع در سال 1381، پیشنهاد نام­گذاری روزهای 24- 18 فروردین­ماه را به عنوان «هفتۀ سلامت» به وزیر محترم وقت ارایه داد و با پیگیری­های انجام شده در جلسۀ مورخ 2/4/81 کمیسیون نامگذاری روزهای خاص شورای فرهنگ عمومی کشور تصویب شد و با مصوبۀ جلسۀ 53 مورخ 5/8/81 شورای­عالی انقلاب فرهنگی از سال 1382 در تقویم رسمی کشور گنجانده شد. از آن زمان به بعد همه ساله با اجرای برنامه­های متنوع این هفته گرامی داشته می­شود.

درنظر است هفتۀ سلامت سال 1392 نیز هم­چون سال­های گذشته با اجرای برنامه­های مناسب و با موضوع: «فشار خون» گرامی داشته شود. در این هفته، برنامه­هایی در خصوص اطلاع­رسانی در زمینه بیماری فشارخون اجرا خواهد شد.

بی­شک «هفتۀ سلامت» فرصت مغتنمی است تا با بیان اهمیت و جایگاه بسیار مهّم و سهم آن در تحقق توسعۀ پایدار، بر مشارکت مردم و همراهی مجموعه نهادهای حاکمیتی و اجرایی تأکید شود. از طرفی این هفته فرصتی است تا با بازنگری و نگاه مجدد به توانمندی­ها؛ دستاوردها و انتظارات موجود برای پاسخ­گویی منطقی و شایسته به مردم، بازتوانی مضاعف و در قالب یک برنامۀ منسجم و کلان همراه با سایر دستگاه­های مسئول در مسیر تحقق سلامت مردم گام برداریم.

اهداف

1- فرهنگ­سازی و اطلاع­رسانی در راستای ارتقای سلامت و تأکید بر اصلاح روش­های زندگی برای تأمین سلامتی مردم و به ویژه با موضوع «فشار خون».

2- جلب مشارکت مردم و همکاری عمومی در راستای توجه به نقش سلامت و پیش­گیری برای داشتن جامعه­ای سالم.

3- جلب حمایت سیاست­گذاران و مدیران ارشد در پشتیبانی از برنامه­های سلامت.

4- جلب مشارکت همکاری­های بین­بخشی و دستگاه­های مرتبط با سلامت مردم.

5- جلب مشارکت سازمان­های غیردولتی مردم­نهاد در سلامت جامعه.

6- برجسته­سازی موفقیت­ها و دستاوردهای حوزۀ سلامت و بیان چالش­های موجود و انتظارات.

7- تکریم فعالیت­های دست­اندرکاران حوزۀ بهداشت و درمان و تقدیر از فعالان این حوزه.

8- تبیین عوامل موثر بر سلامت جامعه و توجه دادن مردم و دست­اندرکاران نظام سلامت به موضوع «فشار خون».

سیاست­های اجرایی

1- هماهنگی کامل درون سازمانی در اجرای فعالیت­ها و تقسیم کار به شیوه عادلانه و تخصصی.

2- جلب مشارکت همکاری­های بین­بخشی و دستگاه­ها در اجرای مناسب برنامه­ها.

3- اجرای برنامه­های کاملاً علمی و اثربخش و پرهیز از فعالیت­های صرفاً تبلیغی و غیرضرور.

4- توجه ویژه به بحث اقتصاد مقاومتی و صرفه­جویی در هزینه­ها و ملاک قراردادن «هزینه- اثربخشی» در تمام زمینه­ها به ویژه در ارزیابی فعالیت­های دانشگاه­ها.

5- ایجاد زمینه مناسب برای به اشتراک گذاشتن طرح­ها، ایده­ها و برنامه­های تمام حوزه­ها، سازمان­ها، دانشگاه­ها و اطلاع­رسانی مناسب.

6- تقدیر و تشکر از تلاش­های ارزشمند تمام عوامل و دست­اندرکاران فعال برگزاری هفتۀ سلامت.

زمان:     24- 18 فروردین ماه 1392

شعار سال و عناوین روزهای هفتۀ سلامت

موضوع کلی: «فشار خون»

عنوان شعار سال: «فشارخون را جدی بگیریم!»

عناوین روزهای هفته سلامت:

·یک­شنـبه 18 فروردین 92: «فشارخون؛ آموزش و سبک زندگی سالم»

·دو­شـنـبه 19 فروردین 92: «فشارخون؛ تغذیۀ سالم و امنیت غذایی»

·سه­­شنـبه 20 فروردین 92: «فشارخون؛ پزشک خانواده و نظام سلامت»

·چهارشنبه 21 فروردین 92: «فشارخون؛ همکاری بین­بخشی و همبستگی اجتماعی»

·پنج­شـنبه 22 فروردین 92: «فشارخون؛ اجتناب از دخانیات و سوء مصرف مواد»

·جمــــعه 23 فروردین92: «فشارخون؛ فعالیت بدنی و نشاط اجتماعی»

·شنــــبه 24 فروردین92: «فشارخون؛ بیماریابی، درمان و پیشگیری از عوارض»