امروز : 27 تیر 1403
معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1394/02/02 - 11:59
  • 49
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZEYh

ایمنی غذایی در کودکان دبستانی



تغذیه سالم کودکان اهمیت ویژه ای برای رشد و تکامل آنان دارد و می تواند از مشکلات مرتبط با سلامتی در کودکی مثل کم وزنی، کوتاه قدی، اضافه وزن و چاقی، کمبود ریز مغذی­ها و پوسیدگی دندان پیشگیری کند، همچنین تغذیه صحیح و سالم در کودکان و نوجوانان باعث پیشگیری از بیماری­ های مزمن در بزرگسالی مانند دیابت، بیماری­های قلبی–عروقی، سرطان و جلوگیری از فشار خون، کلسترول و چربی خون بالا می­ شود.



 



کودکان عزیز بایستی توجه داشته باشند که از مصرف بعضی از مواد غذایی که باعث ایجاد مشکلات فوق می شود خودداری کنند این مواد عبارتند از:



1- انواع پفک و چیپس مثل چیپس سیب زمینی و ذرت



2- انواع یخمک



3- نوشابه های گازدار و ماء الشعیر



4-دوغ گازدار



5-آدامس حاوی مواد قندی



6- سوسیس و کالباس



7- سالاد الویه



8- انواع لواشک ، آلو و آلوچه فاقد شرایط بهداشتی



9-آب نبات هایی که به سطح دندان می­چسبد .



10- انواع آب میوه ها



11- فلافل ، سمبوسه ، اشترودل



12- بستنی یخی



13-پاستیل



14-خیار شور و انواع سس ها



 



نکته ای که برای ایجاد ایمنی غذایی بایستی رعایت شود :



محصولات غذایی بسته­ بندی شده باید از تولیدات کارخانجات معتبر تهیه و دارای



-  پروانه ساخت



- تاریخ تولید



- تاریخ انقضاء(مصرف)



- شرایط نگهداری



- نام و آدرس کارخانه تولید کننده



- ترکیبات



-  جدول غذایی محصول که تعیین کننده میزان انرژی ، نمک ( سدیم ) - چربی و میزان اسید چرب ترانس ­باشد



که اطلاعات فوق به افزایش آگاهی مصرف کننده در مورد ویژگی محصول کمک می­کند .



 



دانش آموزان عزیز باید نکات زیر را قبل از تهیه و مصرف غذا رعایت کند :



-  قبل از تهیه و خوردن غذا و میان وعده دست هایتان را با آب و صابون بشویید .



-  بعد از اجابت مزاج حتماً دست­هایتان را با آب و صابون بشویید.



-  از خرید مواد غذایی که دوره گردها می­فروشند مثل لواشک ، آلوچه ، فلافل ، سمبوسه و ... خودداری کنید، لواشک و آلوچه باید حتماً بسته بندی بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت داشته باشد (در تهیه سمبوسه و فلافل معمولاً از روغن چندین بار استفاده می­شود این کار با ایجاد ترکیبات سرطانزا سلامت را به خطر می اندازد عرضه این غذاها در فضای باز خطر آلودگی و ایجاد بیماری را افزایش می­ دهد) .



-  از خریدن آب میوه ها ، معجون ، شیر موز و .... از مکان هایی که کارت بهداشت ندارد خودداری کنید .



 



گردآوری و تدوین : فریبا سیدی (کارشناس ارشد صنایع غذایی)



 



 



 



  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 37715
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم