1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

4:17:54 AM 1401 / 11 / 19
 

 

سرپرست واحد نظارت بر مواد غذایی، آراشیی و بهداشتی  دکتر رضا شرافتی   

   

تخصص : دکتری عمومی دامپزشکی و دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی

مرتبه علمی: استادیار، عضو هیئت علمی گروه تغذیه

 

 

عضویت در کمیته ها و شوراها :

  •  عضو شورای مدیران معاونت غذا و دارو 
  • عضو کمیته فنی صدور پروانه های بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه
  • عضوشورای پژوهشی مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک دانشگاه علومپزشکی کاشان(1392 تاکنون)
  • داور مجله علمی پژوهشی دانشگاه علومپزشکی شهرکرد
  • داور مجله میکروب شناسی مواد غذایی
  • عضو فعال باشگاه پژوهشگران جوان (1386-1391)
  • عضو سازمان نظام دامپزشکی 1386 تاکنون
  • داور جشنواره منطقه ای اختراعات کوهرنگ (بنیاد ملی نخبگان) 1391

 

سوابق علمی و انجام طرح های تحقیقاتی :

  • چاپ بیش از 22 مقاله ISIو علمی پژوهشی
  • مجری و همکار بیش از 20 طرح تحقیقاتی
  • ارائه بیش از 30 مقاله در کنگره های بین المللی و ملی
شرح وظایف :
  • نظارت بر کار و آموزش اکیپ های بازرسی و تهیه وسایل کار مورد نیاز آنها
  • مطالعه مقررات وقوانین وآئین نامه های مربوط به مواد وارائه پیشنهاد اصلاح قوانین ومقررات موجود در صورت لزوم ونظارت برحسن اجرای آنها.
  • نمونه برداری ازمحصولات غذایی-آشامیدنی واحدهای تولیدی صنایع غذایی .
  • انجام بازدید های مشترک با ادارات
  • پاسخگویی به کلیه موارد خواسته شده درخصوص مواد خوردنی-آشامیدنی.
  • پیگیری پرونده های ارسالی تخلفات واحدهای تولیدی به مراجع قضایی تاحصول نتیجه .
  • برگزاری کلاسهای آموزشی جهت مسئولین فنی وکارشناسان.
  • نظارت برکار وآموزش کارکنان تحت سرپرستی اعم از اداری و فنی.
  • تهیه پاسخ به استعلامهای واصله به اداره نظارت برمواد خوردنی-آشامیدنی.
  • پیگیری شکایات واصله به اداره وتهیه گزارش در این خصوص.
  • کنترل و نظارت برساخت مواد از نظر فرمول ترکیب محصول و حذف مواد اولیه غیرمجاز.
  • مطالعه در مورد مواد آرایشی و بهداشتی مختلفی که مصرف آنها از طرف سازمانهای بهداشتی وبین المللی منع شده است.
  • نمونه برداری از محصولات آرایشی و بهداشتی واحدهای تولیدکننده.
  • شرح وظایف کمیته فنی صدور پروانه های بهداشتی(تاسیس- ساخت- بهره برداری- مسئول فنی):

- رسیدگی به درخواستهای متقاضیان و اقدام به تشکیل و تکمیل پرونده های تاسیس- بهره برداری و مسئول فنی و ساخت محصولات تولیدی.

- بررسی کارشناسی مدارک ارائه شده

- بازدید ازواحد و مطابقت نقشه و تجهیزات با مکان مورد نظر (جهت صدور پروانه تاسیس و بهره برداری)

  • کنترل ونظارت برساخت مواد ازنظر فرمول ترکیب وبهداشتی بودن محصول وحذف مواد اولیه غیرمجاز مانند سموم شیمیایی وموادافزودنی غیر مجاز
  • بازرسی فنی و بهداشتی مراکز تولید و نگهداری مواد غذایی ، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی و اعمال روش های نوین کنترل
  • شناسایی واحد های تولیدی غیر مجاز و اعمال ضوابط و قوانین در مورد آنها
  • صدور مجوز ورود مواد اولیه غذایی ، آرایشی و بهداشتی ( در مورد مواد فرآوری شده از طریق اداره کل مجوز صادر می گردد )
  • صدور گواهی بهداشتی برای صادرات مواد غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی
  • صدور پروانه مسئول فنی و اقدام برای اخذ پروانه های تاسیس بهره برداری و ساخت از طریق اداره کل
  • اقدام به تشکیل و اداره کنفرانس – سمینارها جهت آشنا ساختن کارمندان با خط مشی و روشهای مربوط
  • نظارت بر اجرای GMPو GHPدر مراکز تولید و نگهداری مواد غذایی ، آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی و تلاش برای ایجاد بستر مناسب برای اخذ گواهی HACCP
  • به منظور جلوگیری از دوباره کاری و تحمل هزینه های اضافی به دلیل مغایرت با اصول طراحی کارخانجات مواد غذایی  پس از صدور موافقت اولیه وزارت صنایع نقشه واحد مذکور توسط کمیسیون نقشه بررسی و نواقص احتمالی اصلاح گردیده پس از تایید و کنترل سایر مدارک لازم اجاره ساخت داده می شود
  •  نظارت مستمر بر فعالیت مراکز تولید و بسته بندی موادخوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، سردخانه ها، انبارهای نگهداری موادغذایی، عمده فروشی ها و غیره 
  •   نظارت بر اجرای قوانین و ضوابط فنی و بهداشتی موادخوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و معرفی متخلفین به مراجع ذیصلاح
  •   ترخیص موادخوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از گمرک و مکاتبه با اموال تملیکی و گمرکات در رابطه با کالاهای قاچاق
  •   نظارت بر صادرات کالاها و صدور گواهی بهداشت
  •  رسیدگی به شکایات مردمی در مورد موادخوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
 
   

جشنواره پرتال

انتخاب پرتال برتر