" مرکز اطلاع رسانی دارو سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان "

تاریخچه مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم (DPIC) در شهرستان کاشان
در قرن حاضر که قرن اطلاعات می باشد و در جوامعی که روز به روز با گسترش و تغییرات چشم گیر اطلاعات دارویی و سموم روبرو می باشد، دسترسی مستقیم به منابع علمی جهانی برای بالا بردن توانمندی پاسخ گویی کاربران دارویی در بخش های بهداشت و درمان ضروری است ، بدین منظور از سال های نخست دهه 60 میلادی ، مراکز اطلاعات دارویی (DPIC) در دانشگاههای بزرگ پزشکی ایالت متحده آمریکا تاسیس شد . هدف این مراکز ، ارایه اطلاعات دارویی برای گروه های پزشکی ، دندان پزشکی و پرستاری و همچنین ارایه آموز های دارویی لازم به دانشجویانی بود که در تیم های تخصصی مراقبت های بهداشتی درمانی فعالیت می نمودند .
گردانندگان اصلی این مرکز ، داروسازان بوده اند که با توجه به پیشینه آموزشی ، مناسب ترین گروه تخصصی برای انتخاب و ارایه اطلاعات در مورد داروها به دیگر گروه ها بوده اند . راه اندازی مراکز اطلاعات دارویی و تداوم فعالیت آنها در هر کشوری یکی از شاخص های توسعه بر اساس معیار های سازمان بهداشت جهانی به شمار می رود .
امروزه مراکز اطلاعات دارویی دنیا در مراکز بهداشتی دانشگاهی ، بیمارستان ها و دانشکده های داروسازی و دیگر سازمان های وابسته قرار دارد .
آمار گزارشات این مراکز در سرارسر جهان در تصمیم گیری های بهداشتی درمانی و آموزشی مورد استفاده قرار می گیرد از آنجا که بسیاری از گزارشات و اطلاعات بدست آمده توسط این مراکز قابل استفاده در همان کشور است راه اندازی اینگونه مراکز در هر کشوری برای جمع آوری آمار ، ارقام و اطلاعات منطقه ای و کشوری ضروری می باشد .
واحد اطلاع رسانی دارو ها و سموم دانشگاه علوم پزشکی کاشان واقع در اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و دارو از تاریخ 1/10/86 شروع بکار نموده و همه روزه به جزء ایام تعطیل از ساعت 8 الی 14 به سوالات همشهریان و همکاران گروه پزشکی اعم از داروسازان و پزشکان ، در زمینه های مختلف علوم دارویی پاسخ می دهد .
شماره تلفن این مرکز 190 و 1490 می باشد .
شرح وظایف و عملکرد مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم:
-
پاسخگویی به سوالات تلفنی مردم در زمینه دارو و سموم برای گروه پزشکی و عامه مردم
-
اطلاع رسانی دارویی به عموم مردم و گروه پزشکی در زمینه نحوه مصرف، تداخلات دارویی، مصرف در بارداری و شیر دهی و ...
-
تهیه خبر نامه های دارویی
-
برگزاری سمینار های مربوطه با امتیاز باز آموزی
-
ارایه اطلاعات لازم و اولیه به مسمومین و همراهان کادر پزشکی در پیشگیری از سوء مسمومیت ها
-
آموزش در زمینه مصرف بهینه دارو و جلوگیریاز رواج مصرف بی رویه آنها در سطح عموم مردم
-
همکاری با گروه پزشکی برای جلوگیری از اشتباهات نسخه نویسی
-
پاسخگویی به کمبود های دارویی بیماران