آیا می دانید داروی شما به چه منظور تجویز شده است ؟ آیا از نحوه مصرف صحیح نگهداری، عوارض و تداخلات داروی خود مطلع هستید؟      آیا می دانید در هنگام مسمومیت دارویی یا غذایی چه باید کرد؟         شماره تلفن 1490 مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم کشوری به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به سؤالات دارویی همشهریان محترم می باشد. همچنین مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم دانشگاه علوم پزشکی کاشان با شماره تلفن 03155579000 در ساعات اداری پاسخگوی سؤالات دارویی شما می باشد                             مرکز اطلاع رسانی دارو و سمومDPIC                                     * برای حفظ سلامت خودمان آنتی بیوتیک را هوشمندانه استفاده کنیم .                                     * متاسفانه آمار ها نشان می دهد که کشور ایران بالاترین رتبه سرانه مصرف دارو در جهان را دارد.

8:25:43 PM 1396 / 04 / 08
 
اخبار معاونت غذا و دارو

ایمنی غذایی در کودکان دبستانی

تغذیه سالم کودکان اهمیت ویژه ای برای رشد و تکامل آنان دارد و می تواند از مشکلات مرتبط با سلامتی در کودکی مثل کم وزنی، کوتاه قدی، اضافه وزن و چاقی، کمبود ریز مغذی­ها و پوسیدگی دندان پیشگیری کند، همچنین تغذیه صحیح و سالم در کودکان و نوجوانان باعث پیشگیری از بیماری­ های مزمن در بزرگسالی مانند دیابت، بیماری­های قلبی–عروقی، سرطان و جلوگیری از فشار خون، کلسترول و چربی خون بالا می­ شود.

 

کودکان عزیز بایستی توجه داشته باشند که از مصرف بعضی از مواد غذایی که باعث ایجاد مشکلات فوق می شود خودداری کنند این مواد عبارتند از:

1- انواع پفک و چیپس مثل چیپس سیب زمینی و ذرت

2- انواع یخمک

3- نوشابه های گازدار و ماء الشعیر

4-دوغ گازدار

5-آدامس حاوی مواد قندی

6- سوسیس و کالباس

7- سالاد الویه

8- انواع لواشک ، آلو و آلوچه فاقد شرایط بهداشتی

9-آب نبات هایی که به سطح دندان می­چسبد .

10- انواع آب میوه ها

11- فلافل ، سمبوسه ، اشترودل

12- بستنی یخی

13-پاستیل

14-خیار شور و انواع سس ها

 

نکته ای که برای ایجاد ایمنی غذایی بایستی رعایت شود :

محصولات غذایی بسته­ بندی شده باید از تولیدات کارخانجات معتبر تهیه و دارای

-  پروانه ساخت

- تاریخ تولید

- تاریخ انقضاء(مصرف)

- شرایط نگهداری

- نام و آدرس کارخانه تولید کننده

- ترکیبات

-  جدول غذایی محصول که تعیین کننده میزان انرژی ، نمک ( سدیم ) - چربی و میزان اسید چرب ترانس ­باشد

که اطلاعات فوق به افزایش آگاهی مصرف کننده در مورد ویژگی محصول کمک می­کند .

 

دانش آموزان عزیز باید نکات زیر را قبل از تهیه و مصرف غذا رعایت کند :

-  قبل از تهیه و خوردن غذا و میان وعده دست هایتان را با آب و صابون بشویید .

-  بعد از اجابت مزاج حتماً دست­هایتان را با آب و صابون بشویید.

-  از خرید مواد غذایی که دوره گردها می­فروشند مثل لواشک ، آلوچه ، فلافل ، سمبوسه و ... خودداری کنید، لواشک و آلوچه باید حتماً بسته بندی بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت داشته باشد (در تهیه سمبوسه و فلافل معمولاً از روغن چندین بار استفاده می­شود این کار با ایجاد ترکیبات سرطانزا سلامت را به خطر می اندازد عرضه این غذاها در فضای باز خطر آلودگی و ایجاد بیماری را افزایش می­ دهد) .

-  از خریدن آب میوه ها ، معجون ، شیر موز و .... از مکان هایی که کارت بهداشت ندارد خودداری کنید .

 

گردآوری و تدوین : فریبا سیدی (کارشناس ارشد صنایع غذایی)

 

 

 

ساعت : 11:54 -  روز  : چهار شنبه  - 2 /  2 / 1394 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :431

درج نظر بینندگان نظرات کاربران فایل مرتبط
  درج نظر بينندگان خبر :
  نظرات كاربران:


   

جشنواره پرتال

انتخاب پرتال برتر