1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

شایع‌ترین علت بروز مسمومیت در جهان مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر مسعود نساج مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اعلام این خبر افزود: هفدهمین دوره هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها مانند هر سال با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیت‌ها برگزار می‌شود.

دکتر مسعود نساج تصریح کرد اجرای فعالیت های مرتبط با پیشگیری از مسمومیت ها در هفته نخست آبان ماه هر سال می تواند در امر آموزش و اطلاع رسانی کلیه اقشار جامعه و کاهش موارد مسمومیت های اتفاقی و تعمدی مفید واقع شود  و هزینه های بالای دارو و درمان، پیشگیری از مسمومیت می تواند کمک شایانی به تامین سلامت جامعه بنماید.

مدیر نظارت بر امور دارو مواد تحت کنترل این معاونت ضمن اعلام شعار این هفته "با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم" افزود برگزاری هفته پیشگیری از مسمومیت ها برنامه ای است که در بسیاری از کشورهای جهان اجرا می شود و در کشور ما نیز هفده سال است که هفته نخست آبان ماه به عنوان هفته «پیشگیری از مسمومیت ها»  نامگذاری شده است و در این هفته در خصوص راه های پیشگیری از بروز انواع مسمومیت ها و چگونگی کنترل آن و نحوه انجام اقدامات اولیه در مواجهه با فرد مسموم، اطلاع رسانی و آموزش عمومی به صورت وسیع و گسترده ای انجام می پذیرد.

دکتر نساج ، مهمترین اقدام در هنگام مواجهه با فرد دچار مسمومیت را از دست ندادن زمان عنوان کرد و گفت:  پرهیز از اقدامات غیر علمی (از قبیل وادار کردن فرد مسموم شده به تهوع)، تماس با سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم) و یا 115 (فوریت های پزشکی) و دادن اطلاعات کافی به تیم درمان و انجام اقدامات اولیه با راهنمایی کارشناس مربوطه تا رسیدن تیم اعزامی از اقدامات بدیهی برشمرد.

مدیر نظارت بر امور دارو، با اشاره به راه اندازی سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم DPIC) اظهار داشت: معاونت غذا و داروی کاشان نیز یکی از مراکزی است که به این سامانه مجهز است.

وی، بر لزوم  اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری از مسمومیت ناشی از منوکسید کربن با شروع فصل سرما تاکید کرد و اظهار داشت: مهمترین علامت در انواع مسمومیت ها کاهش سطح هوشیاری و تغییر در علایم حیاتی بیمار است.

دکتر نساج، مسمومیت از طریق تماس با گیاهان تزئینی از جمله گیاه آپارتمانی وارداتی دیفن باخیا، مسمومیت با شربت متادون، مسمومیت کودکان با فلزات سنگین و سرب را از دیگر مسمومیت های رایج کنونی برشمرد.

وی افزود: جهت پیشگیری از مسمومیت کودکان با شوینده های خانگی، باید مواردی چون نگهداری این مواد در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل و دور از چشم و دسترسی کودکان را رعایت نمود و از شهروندان خواست از مخلوط کردن مواد شیمیایی که منجر به ایجاد  بخارات و گازهای  بسیار سمی و خفه کننده می شوند، به شدت خودداری کنند.

دکتر مسعود نساج در پایان تاکید کرد بسیاری از ضایعات ناشی از بروز مسمومیت ها به سادگی قابل پیشگیری می باشند. متاسفانه سهل انگاری در نگهداری صحیح داروها و مواد شیمیایی در منزل، منجر به عوارض دائمی وآزار دهنده ناشی از مسمومیت ها خصوصاً در کودکان خواهد شد. وقوع مسمومیت های حرفه ای حاد و مزمن در کارگران شاغل در کارخانجات صنایع شیمیایی، استفاده از وسایل گاز سوز و مواد شیمیایی و شوینده در منازل و فقدان آگاهی های کافی در اغلب خانواده ها، همگی منجر به بروز خطر و مسمومیت خواهد شد. همچنین سوء مصرف مواد مخدر و محرک، خود می تواند عامل بروز مسمومیت با این مواد باشد.

ساعت : 13:33 -  روز  : یکشنبه  - 1 /  8 / 1401 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :112