1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان:

طرح دارویار از قاچاق دارو و خوددرمانی جلوگیری می‌کند

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان اجرای طرح دارویار را سبب جلوگیری از قاچاق دارو و خوددرمانی معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محسن تقی‌زاده امروز_ شنبه هشتم مردادماه_ در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: طرح دارویار نه تنها باعث افزایش قیمت دارو نمی‌شود بلکه از قاچاق دارو و خوددرمانی هم جلوگیری می‌کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه قیمت دارو با نسخه پزشک تغییر نمی‌کند، گفت: با اجرای طرح دارویاری، ۱۱۹ قلم داروی عمومی و ۳۶۶ داروی خاص تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

تقی‌زاده با بیان اینکه طرح دارویار از هفته گذشته در کشور اجرایی شده است، افزود: داروهایی که به پوشش بیمه‌ای اضافه شده در بخش‌هایی نظیر داروهای سرماخوردگی و برخی مسکّن‌ها داروهای عام و همگانی است و داروهای خاصی که قبلاً ممکن است به صورت غیر بیمه‌ای برای بیمار ایجاد زحمت کرده باشد هم در این طرح شامل بیمه هستند.

وی افزود: افزایش قیمتی که به دارو تعلق می‌گیرد، از جیب بیمار هزینه نمی‌شود بلکه از طریق بیمه به مصرف‌کننده اختصاص می‌یابد و در این طرح تغییر قیمت‌های اتفاق افتاده، تنها برای داروهای تولید داخل است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بر اساس آمار حدود ۳۰ درصد داروهای تولید داخل به کشورهای همسایه قاچاق می‌شود و یارانه اختصاص داده شده در تولید، توسط کشورهای خارجی نیز استفاده می‌شود، ادامه داد: این طرح موجب رونق تولید فرآورده‌های دارویی داخلی و رشد رسمی صادرات دارو خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ۸۵ داروخانه در منطقه کاشان وجود دارد، افزود: در راستا اجرای طرح دارویار تاکنون ۱۰۷ مورد بازرسی انجام شده که یک مورد تخلف مشاهده شده و در مرحله اول تذکر داده شده است.

ساعت : 11:0 -  روز  : دو شنبه  - 10 /  5 / 1401 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :38