1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

اجرای طرح دارویاری در منطقه کاشان

دکتر محسن تقی‌زاده معاون غذا و دارو ی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه طرح "دارویاری" درمنطقه کاشان اجرایی شد، گفت: ۴۸۵ قلم داروی جدید در تعهد بیمه قرار گرفت.

دکتر محسن تقی‌زاده در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح "دارویاری" در کاشان اظهار داشت: از سال ۱۳۹۷ به دلیل تحریم‌های ظالمانه علیه کشور و برخی مشکلات کمبودهای برخی داروها را شاهد بودیم.وبا شیوع کرونا در کشور و نمود بیشتر کمبود برخی اقلام دارویی افزود: در سال ۱۴۰۰کمبود اقلام دارویی از ۱۴۰مورد عبور کرد و از طرفی امکانات و شرایط به گونه‌ای بود که تامین این اقلام دارویی با مشکلاتی رو به رو بود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه ۹۶درصد از داروها در داخل کشور ساخته می‌شودو تنها ۴ درصد آن از خارج وارد می شود ابراز داشت: برخی مواد اولیه دارویی ساخت تولید نیز باید از خارج کشور تامین شود و از این رو تمام شرایط سبب افزایش قیمت دارو شد.دکتر تقی زاده : شرایط شرکت‌های داروسازی به گونه‌ای نیست که بتوانند دارو را با قیمت سال گذشته تولید کنند و از این رو دولت با اجرای این طرح قصد دارد که هزینه مازاد توسط سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت شود

تقی‌زاده ضمن اشاره به قاچاق دارو در کشور بیان داشت : این موضوع یکی از دلایل کمبود و یکی از اتفاقاتی که در این طرح داشتیم قیمت دارو در فروش به مقدار واقعی نزدیکتر باشد و از طرف دیگر برخی اقلام دارویی که مشابه آن تحت پوشش بیمه بود در تعهد بیمه قرار نداشت.وی با بیان اینکه ۳۳۶ قلم از داروهای قلبی، دیابتی، فشار خون و داروهای پرمصرف بعد از اجرای این طرح در تعهد بیمه قرار گرفت، تاکید کرد: یکی از مباحث مطرح در کشور عرضه دارو بدون نسخه در داروخانه‌ها است که سرماخوردگی، سردرد، مکمل‌های ویتامینی و از این دست اقلام داروها است و بر اساس اجرای این طرح ۱۱۹ قلم دارو تحت پوشش تعهدات بیمه قرار گرفت.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه داروهای وارداتی همچنان مشمول ارز ۴۱۰۰تومانی است، افزود: اصل و اساس این طرح ارائه دارو بر اساس نسخه پزشک است به نحوی که چندی پیش یکی از سازمان‌های بیمه‌گر از بیمه رایگان افراد فاقد بیمه خبر داده بود.وی با بیان اینکه طرح دارویاری از ۲۳ تیر در کاشان آغاز شده است، ابراز داشت: در اجرای این طرح مشکلاتی در ابتدا وجود داشت و از این رو دانشگاه علوم‌ پزشکی آموزش‌های خود را آغاز کرد و از طرفی داروخانه‌ها مجوز افزایش قیمت بدون به روزسانی نرم‌افزار را نداشتند.

همچنین وی فعالیت ۸۵ داروخانه در سطح منطقه کاشان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان را اعلام و گفت: این داروخانه‌ها از بیش از ۵۰ نرم‌افزار استفاده می‌کنند و تمام این نرم‌افزارها باید به روز رسانی بشود تا بتوانیم طرح دارویاری را به درستی در منطقه اجرایی کنیم.

منبع خبر : سلام کاشان

ساعت : 8:17 -  روز  : یکشنبه  - 9 /  5 / 1401 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :43