1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

به مناسبت روز جهانی تیروئید عنوان شد:

بهترین زمان خوردن قرص تیروئید صبح ناشتاست

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: بهترین زمان خوردن قرص تیروئید صبح ناشتاست.

به گزارش وب دا، دکتر محسن تقی زاده به مناسبت روز جهانی تیروئید، گفت: مهمترین اقدام تغذیه ای  برای حفظ سلامت تیروئید یک رژیم غذایی متعادل (رژیم غذایی کنترل شده از نظر کالری مطابق با سن، جنس و میزان فعالیت) است.

به گفته وی، حذف غذاهای فرآوری شده، کاهش مصرف قندهای ساده، استفاده از اسیدهای چرب ضروری به ویژه امگا 3 ( که منبع آن بیشتر ماهی های روغنی آبهای سرد هستند)، کاهش مصرف نوشیدنی های کافیین دار، نوشیدن آب کافی در روز و دریافت کافی ید از دیگر اقدامات مفید در این راستا می باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: دارو درمانی در پرکاری و کم کاری تیروئید موثر بوده و رژیم درمانی تنها به صورت مکمل عمل می کند. علامت مشخصه پرکاری غده تیرویید،  کاهش وزن بعلت افزایش میزان متابولیسم پایه بدن و علامت بارز کم کاری تیرویید، افزایش وزن  بعلت کاهش میزان متابولیسم پایه می باشد لذا کنترل میزان کالری دریافتی حایز اهمیت است.

وی تصریح کرد: رژیم غذایی پرفیبر  و مصرف سویا با داروی لووتیروکسن تداخل دارد و همچنین زیاده روی در مصرف ید در افراد مستعد، احتمال ابتلا به کم کاری تیرویید را افزایش می دهد.

دکتر تقی زاده، با اشاره به اینکه در بیماری گواتر ساده که ناشی از کمبود ید در بدن می باشد لازم است منابع خوب ید و غذاهای دریایی مصرف شود و از مصرف گواتر وژن ها برای مثال آراکیدوزید موجود در پوسته سرخ بادام زمینی و تیو اگزازولیدین موجود در گیاهان خانواده چلیپاییان (کلم، کلم پیچ، بروکسل، گل کلم و شلغم) پرهیز شود.

وی یادآور شد: گواتروژن ها در اثر حرارت تخریب می شوند لذا دوستداران کلم باید این سبزی را به صورت پخته مصرف کنند و یا آن را بخار پز نمایند، بنابراین این افراد هنوز هم می توانند کلم را به عنوان یک آنتی اکسیدان ارزشمند و ضد سرطان مصرف کنند.

وی، با بیان اینکه میزان ید موجود در مواد غذایی معمولاً کم است، افزود: غذاهای دریایی مانند ماهی و میگوی آب شور غنی ترین منابع یـد مـی باشـند. مقـدار یـد شـیر و لبنیات، تخم مرغ و گوشت متغیر است و بستگی به فصل سال و میزان ید خاکی دارد که حیوان در آن پرورش یافته و از گیاهان آن تغذیه کرده است.

به گفته وی، میزان ید در میـوه هـا و سبزی ها بسیار پائین است، به علاوه میزان ید موجود در آنها نیز بسته به محل، فصل و روش پخت فرق می کند.

دکتر تقی زاده یادآور شد: اکنون رایج ترین و موثرترین روش در سراسر دنیا برای تأمین ید مورد نیاز بدن، استفاده از نمک ید دار است. از آنجایی کـه آب و خـاک کشـور مـا میزان ید کافی ندارد، جهت پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، مصرف نمک یددار تصفیه شده برای تمام افراد جامعـه بـه ویـژه زنـان باردار، کودکان، نوجوانان و ...الزامی است.

وی، با اشاره به اینکه نمک تصفیه شده ید دار را در انتهای پخت به غذا اضافه نمایید تا ید آن در حداکثر مقدار آن حفظ شود، گفت: بهتر است نمک ید دار تصفیه شده را در ظروف بدون منفذ پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشه ای رنگی و تیره با درپوش محکم نگهداری نمود چون نمک های ید دار اگر به مدت طولانی در معرض نور خورشید یا رطوبت قرار گیرند ید خود را از دست می دهند.

ساعت : 11:12 -  روز  : سه شنبه  - 11 /  3 / 1400 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :61

Error for portal93