1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

راهنمای پیشگیری از رایج ترین مسمومیت ها

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر کاشان

شیوع بالای مسمومیت‌های دارویی در کشور / داروهای اعصاب و روان در راس موارد مسمومیت زا

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر گفت: از آنجائیکه اولین علت مراجعه به بخش مسمومیتهای بیمارستانهای کشور در سال ۱۳۹۷، با شیوع ۴۰ تا ۶۰ درصدی در شهرهای مختلف بر اثر مسمومیت دارویی بوده و همچنین در سال ۱۳۹۸ این تعداد در سطح کشور بالغ بر ۶۴۷۰۶ هزار نفر بوده است،  شعار هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها در سال جاری  «پیشگیری از مسمومیت در همه گیری کرونا با افزایش آگاهی است.» نامگذاری شده است.

دکتر مسعود نساج بروز اکثر مسمومیت ها ناشی از عدم آگاهی خانواده ها دانست و انجام فعالیت های فرهنگی و آموزشی در راستای افزایش دانش عمومی علاوه بر کاهش مسمومیت ها و تبعات آن در جامعه و خانواده ها، کمک شایانی به کاهش هزینه های بهداشتی درمانی می گردد و باعث می شود شهروندان زندگی سالم تری را  تجربه کنند.

دکتر نساج گفت:  با توجه به آمار منتشر شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور درخصوص مرگ و میر ناشی از مسمومیت با داروها در هشت سال اخیر، در حال افزایش بوده و  متاسفانه متادون که یک داروی مُسَکن مخدر است و در درمان اعتیاد به مواد مخدر تجویز می شود، به دلیل اقبالی که افراد معتاد به مصرف آن دارند، قاچاق شده و در نتیجه مصرف بدون تجویز پزشک و یا مصرف بیش از حد درمانی و یا مصرف اتفاقی شربت آن توسط کودکان، به تنهایی دلیل مسمومیت و مرگ ۱۶۰۱ نفر در سال ۱۳۹۸ و ۷۳۰ نفر در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹ بوده است.

وی افزود: به دلیل شیوع کرونا از ضدعفونی کننده ها فراوان استفاده می شود.  با توجه به آمارها، امسال نسبت به سال های گذشته میزان مسمومیت های با شوینده ها افزایش یافته است.

دکتر نساج در پایان اظهار امیدواری کرد با مشارکت عمومی و سایر نهادهای ذیربط نظیر صدا و سیما، شهرداری‌ها، اداره آموزش و پرورش گامی موثر در جهت اصلی ترین اهداف برگزاری هفته مذکور که همان ارتقاء بهداشت و سلامت جامعه و کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیت‌ها می باشد، برداشته شود

برشور:  "راهنمای پیشگیری از رایج ترین مسمومیت ها"

ساعت : 9:58 -  روز  : چهار شنبه  - 7 /  8 / 1399 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :73

Error for portal93