1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

به مناسبت هفته مسمومیت ها عنوان شد:

افزایش آگاهی مهم ترین عامل پیشگیری از مسمومیت ها است

معاون غذا و دارو دانشگاه در مصاحبه با روابط عمومی گفت : پانزدهمین دوره هفته پیشگیری از مسمومیت ها، همه ساله  به سرپرستی ستاد مرکزی و مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو در زمینه های مختلف برگزار می شود .

دکتر تقی زاده خاطر نشان کرد: مسمومیت ها چه عمدی و چه اتفاقی قابل پیشگیری است و آموزش و افزایش سطح آگاهی مردم بهترین راهکار پیشگیری از بروز مسمومیت به شمار می رود.

معاون غذا و دارو گفت : بر اساس آمار کل مسمومیت‌های دارویی در سال 98 ، بیش از دو هزار  و 300 مسمومیت بوده که بر اساس این آمار هزار مورد شامل مصرف کنندگان متادون، 269 نفر ناشی از مصرف کنندگان ترامادول و مابقی شامل مصرف دیگر داروها می‌شود.

دکتر تقی زاده  اظهار داشت:  به دلیل شیوع کرونا از ضدعفونی کننده ها فراوان استفاده می شود.  با توجه به آمارها، امسال نسبت به سال های گذشته میزان مسمومیت های با شوینده ها افزایش یافته است.
وی، با بیان اینکه کودکان 5 تا 6  سال و سالمندان بیشترین آمار مسمومیت را در کل کشور به خود اختصاص داده اند، اظهار داشت: کودکان به صورت ناآگاهانه دست به این کار می زنند و سالمندان نیز به دلیل آلزایمر (خطر مصرف چندین باره دارو و همچنین مصرف همزمان چندین دارو با یکدیگر) که ممکن است منجر به تداخلات دارویی و مسمومیت شود.

دکتر تقی زاده، مهمترین اقدام در هنگام مواجه با فرد دچار مسمومیت را از دست ندادن زمان عنوان کرد و پرهیز از اقدامات غیر علمی (از قبیل وادار کردن فرد مسموم شده به تهوع)، تماس با سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم) و یا 115 (فوریت های پزشکی) و دادن اطلاعات کافی به تیم درمان و انجام اقدامات اولیه با راهنمایی کارشناس مربوطه تا رسیدن تیم اعزامی را از اقدامات بعدی برشمرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه، با اشاره به راه اندازی سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم DPIC) اظهار داشت: معاونت غذا و داروی کاشان نیز یکی از مراکزی است که به این سامانه مجهز است.

وی، بر لزوم  اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری از مسمومیت ناشی از منوکسید کربن با شروع فصل سرما تاکید کرد و اظهار داشت: مهمترین علامت در انواع مسمومیت ها کاهش سطح هشیاری و تغییر در علایم حیاتی بیمار است.

دکتر تقی زاده، مسمومیت از طریق تماس با گیاهان تزیینی از جمله گیاه آپارتمانی وارداتی دیفن باخیا، مسمومیت با شربت متادون، مسمومیت کودکان با فلزات سنگین و سرب را از دیگر مسمومیت های حال حاضر برشمرد.

دکتر تقی زاده نیز جهت پیشگیری از مسمومیت با شوینده های خانگی نیز به رعایت مواردی چون نگهداری این مواد در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل و دور از دید و دسترس کودکان و همچنین از ممنوعیت اختلاط مواد شیمیایی که منجر به ایجاد  بخارات و گازهای ناشی از آن که  بسیار سمی و خفه کننده می باشد، تاکید نمودند .

ساعت : 9:28 -  روز  : چهار شنبه  - 7 /  8 / 1399 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :56

Error for portal93