1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان :

چهارمین کارگاه آموزشی یک روزه جهت کارورزان پزشکی در سال جاری برگزار شد

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو کارگاه آموزشی با هدف آشنایی با تشکیلات و وظایف حوزه معاونت غذا و دارو و واحدهای تابعه آن با حضور آقای دکتر خیاط کاشانی جهت کارورزان سال آخر رشته پزشکی دانشگاه در روز شنبه 99/06/29برگزارشد.

گفتنی است در این  دانشجویان علاوه بر آشنایی با تشکیلات و وظایف حوزه معاونت غذا و دارو و واحدهای تابعه آن با شرح وظایف مراکز "کمیته تجویز و مصرف منطقی داروها RUD" و "ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها ADR" و "مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم DPIC" آشنا می شوند.

آقای دکتر محمد حسین خیاط کاشانی در این کارگاه با ارائه آمار شاخص های تجویز پزشکان منطقه و مقایسه آن با سطح استان و کشور، کارورزان را با  اهمیت و جایگاه کمیته تجویز و مصرف منطقی داروها در ارتقاء سلامت جامعه آشنا نمودند.

در ادامه ضمن معرفی مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها ADR و ارائه دستورالعمل، آئین نامه بر لزوم گزارش بروز عوارض ناخواسته داروها تاکید و بصورت کامل با روش های ثبت و ارسال گزارشات از طریق فرم زرد و آنلاین را ارائه نمودند.

گفتنی است پزشکان در این کارگاه با شرح وظایف مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم  و شماره تماس 190 وزارت بهداشت آشنا شدند.

همچنین در پایان این جلسه ضمن معرفی سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت کالا (TTAC) و نیز برچسب اصالت، توضیحاتی را در خصوص امکان بهره گیری و کنترل اقلام دارویی و بهداشتی وارداتی نیز ارائه شد.

ساعت : 9:28 -  روز  : سه شنبه  - 1 /  7 / 1399 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :48