1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

توضیح سازمان غذا و دارو درمورد وجود سم آفلاتوکسین در لبنیات/ پرداختن به موضوع سلامت محصولات غذایی با هدف تشویش اذهان عمومی

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره اظهارات یک جانبه در مورد وجود سم آفلاتوکسین در محصولات غذایی، درمورد این موضوع توضیح داد.

به گزارش ایفدانا، دکتر کیانوش جهانپور‌ ادعایی مبنی بر وجود سم آفلاتوکسین در عمده‌ی مواد لبنی در کشور، گفت: متاسفانه این شیوه ورود به موضوع درست نیست و ظاهراً هم این رفتار نادرست باب شده است.

وی با اشاره به اینکه موضوع آفلاتوکسین در مواد غذایی موضوعی جهانی است، اظهار کرد: این مساله حداقل چهار دهه نقل محافل علمی و فنی است و بررسی روند آن در ایران نشان می دهد در همه سالهای اخیر میزان آفلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشته است، متاسفانه هر از گاهی افرادی  بدون اشاره به مقدمه و موخره، مطالبی را مطرح می‌کنند که نه تنها کمکی به ارتقای سلامت و سواد سلامت جامعه نمی کند بلکه به تشویش اذهان هم می انجامد.

جهانپور گفت: آفلاتوکسین موضوعی است که سالهاست محل تمرکز و توجه سازمان بهداشت جهانی و فائو و بالتبع نظام سلامت و نهادهای نظارتی کشور هست، موضوع جدیدی نیست که انگار یک کشف جدید است در یک برنامه تلویزیونی زنده افکار عمومی را با آن بمباران کنند گویی بلایی یک شبه آن هم بر سر مردم ایران نازل شده است.

وی خاطرنشان کرد: آفلاتوکسین یک معضل در مواد غذایی بویژه لبنیات و خشکبار و فرآورده های گیاهی است،کشورهای مختلف حدمجاز متفاوتی برای آن در مواد غذایی مختلف دارند و استانداردهای ایران عموما در حد استانداردهای ایالات متحده تعریف شده است، البته استانداردهای اروپایی سخت گیرانه تر هست، در همه سالهای اخیر تلاش شده است میزان آفلاتوکسین در محصولات غذایی کاهش یابد و حتی مروری بر مطالعات نشان می دهد این میزان در مواد غذایی از جمله لبنیات تولید داخل روند کاهشی داشته است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد:  مسئولین فنی، واحد‌های کنترل کیفیت و سازمان غذا و دارو در این زمینه کوشش فراوانی داشته اند و از این نظر محصولات غذایی بسته بندی و تولیدی صنایع غذایی و لبنی به مراتب وضعیت بهتری از محصولات فله ای و عرضه سنتی دارند، بسیاری از محصولات غذایی و لبنی ما با پاس کردن همین استانداردها به خارج از کشور صادر می شوند، البته هیچکس مدعی حذف آفلاتوکسین نیست لکن طرح موضوع بصورت یکجانبه آن هم به گونه ای که این معضل خاص محصولات غذایی داخلیست و گویی بلایی یک شبه نازل شده بدون اشاره به سوابق و وضعیت سایر کشورها قطعا رفتار اطلاع رسانی درستی نیست.

به گفته وی براساس مطالعات صورت گرفته در کشورهای مختلف،  ۷ تا ۸۴ درصد آلودگی محصولات لبنی و فرآورده های گیاهی بسته به زمان و فصل نمونه گیری به آفلاتوکسین گزارش شده است، در ژاپن تا ۱۴ درصد، در ترکیه بیش از ۱۲/۴ درصد گزارش شده است، از طرفی استاندارد حد مجاز آفلاتوکسین در کشورهای مختلف در محصولات مختلف متفاوت هست.

وی افزود: در هر حال سازمان غذا و دارو در این زمینه تلاش لازم را داشته و البته کاهش آلودگی به آفلاتوکسین مستلزم ورود جدی و مشارکت بین بخشی سایر نهادهای متولی تولید غذا و محصولات کشاورزی و دامی و ساماندهی و شناسه دار شدن مزارع و حلقه های اولیه زنجیره تولید است ، مضافاً اینکه امروزه تکنیک های حذف یا کاهش آفلاتوکسین در فرآیند تولید نیز به مرحله صنعتی شدن رسیده و چشم انداز مثبتی در این زمینه فراروی صنایع غذایی متصور است./

ساعت : 13:3 -  روز  : یکشنبه  - 29 /  10 / 1398 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :307

Error for portal93