1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

کارگاه آموزشی ویژه رابطین ADR و MDR بیمارستان و مراکز درمانی

کارگاه آموزشی ویژه رابطین ADR و MDR مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان، در تاریخ 11/6/98 با حضور مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر، کارشناسان دارویی و تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو  با رابطین مراکز درمان تحت پوشش دانشگاه در محل معاونت برگزار گردید.

در این جلسه دکتر خیاط کاشانی به تبیین اهمیت گزارش دهی به موقع عوارض ناخواسته دارویی (ADR) از سوی مراکز درمانی پرداختند.

وی افزود: اجرای صحیح و دقیق دستورالعمل ثبت عوارض و خطاهای دارویی، نه تنها به پیشگیری از بروز بسیاری از مشکلات که مراکز درمانی با آن روبرو هستند می انجامد، بلکه می تواند از بروز یک فاجعه در سطح وسیع جلوگیری نماید.

دکتر خیاط کاشانی خاطر نشان ساخت : آموزش کادر درمان مراکز در مورد روال گزارش دهی ADR، از جمله وظایف رابطین ADR   می باشد که در این زمینه معاونت غذا و دارو به طور کامل آماده همکاری می باشد.

دکتر اربابی کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم با بیان توضیحاتی پیرامون سابقه گزارش دهی عوارض ناخواسته دارویی و نیز مقررات مرتبط با این موضوع پرداخت و روش های ثبت عوارض ناخواسته دارو از طریق آنلاین و نصب اپلیکیش را کامل توضیح دادند .

وی در مورد مقایسه وضعیت مراکز ADR، تعداد گزارشات در سال گذشته، اقدامات صورت گرفته، مشکلات موجود و برنامه های آتی در این خصوص توضیحاتی ارائه شد. همچنین بر اهمیت توجه هرچه بیشتر به مسئله خطاهای داروپزشکی و آموزشات لازم در این خصوص تاکید شد.

در ادامه مهندس نیکی باباقربانی گفت: با توجه به راه اندازی سامانه الکترونیکی رسیدگی به گزارش‌­های حوادث ناگوار و مشکلات کیفی تجهیزات پزشکی (MDR) توسط اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، تمامی مؤسسات پزشکی، باید گزارش­‌های مشکلات کیفی و حوادث ناگوار ناشی از تجهیزات پزشکی را از طریق سامانه MDR به اداره کل ارسال نمایند.

وی افزود، دسترسی به سامانه MDR در کارتابل تمامی مؤسسات پزشکی تابعه دانشگاه‌­های علوم پزشکی ایجاد شده است و آن­ها می­توانند از طریق لینک گزارش مشکلات کیفی وسایل پزشکی نسبت به تکمیل فرم و ارسال گزارش اقدام نمایند.

گفتنی است پوستر راهنمای ثبت گزارشات MDR در اختیار نمایندگان کلیه بیمارستان ها و مراکز درمانی  قرار گرفت .

ساعت : 14:14 -  روز  : سه شنبه  - 12 /  6 / 1398 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :231