1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

فروش داروهای گیاهی در عطاری ها ممنوع است/ داروخانه ها مراجع مجاز عرضه داروهای گیاهی

سرپرست واحد نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: عطاری هامجاز به عرضه و فروش اشکال دارویی به صورت قرص، کپسول، شربت و آمپول نیستند.

دکتر مسعود نساج در گفتگو با وب دا گفت: عطاری ها تنها مجاز به فروش گیاه به صورت برگ، ریشه و یا گل هستندو مجاز به فروش اشکال دارویی نیستند.

وی اظهار داشت: برخی همشهریان با قرص یا کپسول مشکوک خریداری شده از عطاری به معاونت غذا و دارو ایندانشگاه مراجعه می کنند که متاسفانه این کپسول ها حاوی میزان زیادی از ترکیبات دارویی است.

وی افزود: این نوع کپسول ها به میزان زیادی حاوی داروی شیمیایی است که به شدت آسیب رسان است و عوارضآن بعضاً غیر قابل بازگشت بوده و حتی در مواردی می تواند منجبر به ناتوانی فرد شود.

دکتر نساج تصریح کرد: افزایش یا کاهش وزن کوتاه مدت با این کپسول ها می تواند آسیب های دائمی به همراهداشته باشد و بعلاوه افرادی که مبتلا به بیماری خاص (فشار خون، دیابت و ... ) هستند حتما قبل از مصرفگیاهان دارویی با پزشک خود مشورت کنند زیرا ممکن است باعث تداخلات شدید گردد که عوارض جبران ناپذیریبه همراه خواهد داشت.

دکتر نساج عنوان کرد: متاسفانه بعضی مواقع مشاهده شده است سایر اصناف مانند آرایشگاه ها و سالن های بدن سازیاقدام به تجویز و خرید و فروش دارو می کنند که خرید و عرضه داروها در این مکان ها غیر قانونی بوده و مواردمتعدد دال بر عوارض جبران ناپذیر مصرف این ترکیبات گزارش شده که توصیه می شود از خرید این ترکیبات آسیاب شده و اشکال دیگر آن در مراکز غیرمجاز خودداری شود.

یادآور می شود: شهروندان می توانند سوالات خود را در خصوص داروهای گیاهی و سوالات و شکایات خود در این راستا از طریقشماره تلفن 1490 یا 190 مطرح کنند.

ساعت : 11:16 -  روز  : پنج شنبه  - 30 /  3 / 1398 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :258