1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

11:57:14 AM 1399 / 03 / 06
 
اخبار معاونت غذا و دارو

پیام سرپرست سازمان غذا و دارو به مناسبت روز جهانی ایمنی غذایی (World Food Safety Day (WFSD

به همه همکارانم در سازمان و معاونت های غذا و دارو و تمام کسانی که در زنجیره مزرعه تا سفره در ایمنی مواد غذایی مسئولیت دارند، روز جهانی ایمنی مواد غذایی را تبریک عرض می کنم.


امسال هفتم ژوئن اولین سالروز جهانی ایمنی مواد غذایی است. این تصمیم که توسط WHO و FAO به صورت مشترک اعلام شده است به منظور توجه و تمرکز در تشخیص، پیشگیری و مدیریت خطرات بیماریهای مرتبط با امنیت غذایی است. همانگونه که در شعار امسال عنوان شده است:


  ایمنی مواد غذایی، دغدغه همگانی
 “Food safety, everyone’s business”


دسترسی به غذای ایمن حق همه مردم می باشد، انسان سالم با غذای ایمن میسر است و باید با توسعه سلامتی انسانها، نیاز به مصرف دارو را کم و کمتر کنیم ما باید بتوانیم نظارتهای لازم را در تمام زنجیره تامین غذا که امروزه به شکل کاملا پیچیده است موثرتر از قبل داشته باشیم تا از ایمن بودن زنجیره اطمینان حاصل کنیم.


وزارت بهداشت به عنوان تنها مرجع متولی سلامتی از طریق سازمان غذا ودارو باید بتواند به دقت زنجیره تامین را کنترل و از ایمن بودن آن اطمینان حاصل نماید. برای این امر شاید نیاز باشد قوانین مصوب بازنگری و هماهنگی بیشتری با ارگانها و سازمان های دولتی دیگر داشته باشیم، چرا که  همه افراد درگیر زنجیره مواد غذایی مسئول ایمنی مواد غذایی می باشند. تمام مصرف کننده ها حق دارند به غذای سالم و دارای ارزش تغذیه ای مناسب دسترسی داشته باشند.


بدون ایمنی مواد غذائی قطعا امنیت غذائی معنی ندارد مخصوصا در شرایط تحریم کنونی  هرگونه اتفاق منفی در ایمنی مواد غذائی علاوه بر اثرات منفی بر سلامت عمومی  هزینه های زیادی را بردوش دولت جهت درمان بیماران و تامین دارو خواهد داشت. 


 برنامه های ما در حوزه غذایی درخصوص ارتقاء و اطمینان بیشتر از ایمنی و ارزش تغذیه ای مواد غذایی است، باید برای ارتقاء ایمنی و سلامت مصرف کننده برای نشانگرهای تغذیه ای و شناسه اصالت کالا اقدامات موثرتری انجام دهیم. 


همه ما در زنجیره تولید، حمل و نقل، نگهداری، واردات، صادرات، عمده فروشی ، خرده فروشی و ... حتی مصرف کننده مسئول حفظ ایمنی مواد غذایی هستیم تا غذای ایمن در زنجیره تامین جا به جا شود. بنا به گزارش های مربوط به ایمنی مواد غذایی تقریبا600 میلیون نفر در جهان با خوردن غذای آلوده بیمار می شوند و 420 هزار نفر از آنها هر سال جان خود را از دست می دهند. بیش از 200 نوع بیماری از اسهال گرفته تا سرطان را موجب می شود. بچه های زیر 5 سال، 40 درصد از بیماران ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده را در دنیا شامل می شوند و 125هزار آنها هر سال جان خود را از دست می دهند.


بیماری های ناشی از غذا مانع پیشرفت اجتماعی و اقتصادی می شوند و حتی باعث آسیب رساندن به اقتصاد ملی، گردشگری و تجارت است. ارزش تجارت مواد غذایی در جهان 6/1 تریلیون دلار است که تقریبا برابر با 10 درصد از کل تجارت سالانه در سطح جهان میباشد.


هزینه های غذایی غیرایمن در اقتصادهای کم درآمد و متوسط بسیار چشمگیر است هر سال حدود 700 هزار نفر در سراسر جهان به علت عفونت های باکتریایی مقاوم به درمان جان خود را از دست می دهند.


 بهبود شیوه های نظارت و افزایش مسئولیت پذیری در بخش غذایی در طول زنجیره غذایی با سامانه های مرتبط از برنامه های اساسی و ریشه ای سازمان غذا و دارو خواهد بود. باید بتوانیم برای کاهش تاثیرات فراوان مواد غذایی غیرایمن اقدامات اساسی انجام دهیم و برای اینکار نهادهای دولتی، دستگاه های نظارتی، تولید کنندگان، وارد کنندگان، مصرف کنندگان و تمام عوامل باید در قبال وظایف خود مسئولیت پذیر و پاسخگو باشیم.

ساعت : 13:49 -  روز  : یکشنبه  - 19 /  3 / 1398 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :207

درج نظر بینندگان نظرات کاربران فایل مرتبط
  درج نظر بينندگان خبر :
  نظرات كاربران:


   

جشنواره پرتال

انتخاب پرتال برتر