1. واکسن دیگر بیماری­ها در پیشگیری از کرونا تأثیری نداشته و هر بیماری احتیاج به واکسن مخصوص به خودش را دارد.اگر امروزه در بعضی از سایت ها ذکر می شود که واکسنی برای کرونا موثر است مستندات علمی هنوز ندارد .          2. سیر جزو خوراکی­هایی است که دارای برخی خواص ضدمیکروبی هستند و هیچ مطالعه­ای اثر ضدکرونایی سیر را تأیید نکرده است، هر چند که مصرف آن مانند بقیه سبزیجات درحد معمول توصیه می گردد .              3. ویروس کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز منتقل میشو؛ بنابراین حتی در این نوع از آب و هوا از شست و شوی مرتب دستان و عدم لمس صورت خود غافل نشوید.         4. آنتی­ بیوتیک­ ها برای عفونت­ های باکتریایی مناسب بوده و جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مؤثر نیستند. از مصرف خودسرانه آن­ها جداً خودداری کنید.         5. بدن بدون توجه به دمای محیط، دمای خود را در محدوده نرمال حفظ میکند؛ بنابراین قرار گرفتن در هوای گرم شما را از ویروس مصون نگه نمی­ دارد.        6.دوش گرفتن روزانه و شستشوی بدن با صابون توصیه می شود،ولی دوش گرفتن با آب بسیار داغ شما را از ویروس مصون نگه نمی­دارد و حتی می­تواند به شما آسیب برساند.         7. کرونا، یک بیماری تنفسی بوده و توسط قطرات بزاق موجود در سطوح و محیط پخش می­شود؛ تاکنون مدارکی مبنی بر انتقال این ویروس توسط نیش زدن حشرات گزارش نشده است .               8. افراد با سنین بالاتر و بیماری­های زمینه­ای در مقابل این ویروس حساس­تر هستند. بنابراین نیاز است که این افراد مراقبت­های بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند.               9. هنوز هیچ دارویی جهت پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. بهترین راه پیشگیری شست و شوی مداوم دست­ها و خودداری از لمس صورت و رعایت فاصله بین افراد می باشد.                10.   اسکنرهای حرارتی موجود در فرودگاه­ها و جاده­ها تنها افرادی را که علائم بیماری در آن­ها ظهور کرده است شناسایی می­کنند. بین 2 تا 15 روز زمان احتیاج است تا افراد مبتلا دچار تب شوند. از جا به جایی بین شهرها خودداری کنید.

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه:

شهروندان نیازها و کمبودهای دارویی خود را به سامانه 190 یا 1490 اعلام نمایند .

دکتر محمد حسین خیاط کاشانی در گفتگو با روابط عمومی معاونت غذا و دارو گفت : مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم DPIC معاونت غذا و دارو کاشان پاسخگوی سوالات دارویی اعم از کمبودهای دارویی، نحوه مصرف داروها و مسمومیت ها می باشد .

وی با بیان اینکه پاسخ های مناسب توسط کارشناسان آموزش دیده مرکز DPICدر خصوص افزایش آگاهی مردم و افراد متخصص به وسیله سامانه 190 یا 1490 صورت می گیرد، اظهار داشت  این مرکز در ساعات اداری پاسخگوی سوالات بوده و در ساعات غیر اداری توسط کارشناسان وزارت بهداشت که به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند پاسخ داده می شود.

مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر دانشگاه عنوان کرد شهروندان می توانند سوالات خود را در خصوص موارد ذیل از طریق شماره تلفن رایگان 1490 یا 190 مطرح نمایند:

•   کمبودهای دارویی
  •  نحوه مصرف صحیح داروها
  • تداخل داروها و مواد غذایی
  • مصرف داروها در دوران بارداری و شیر دهی
  • عوارض جانبی ناشی از مصرف داروها
  • سازگاری و نحوه اختلاط داروهای تزریقی
  •  مسمومیت با داروها، سموم، مواد شیمیایی، گیاهان سمی، گزیدگی و گازهای سمی
  • نحوه نگهداری داروها
  • تداخلات داروها و مواد غذایی در مصرف همزمان آنها

وی افزود مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو کاشان از سال 1386 پاسخگوی سالانه بیش از 2000 تماس به همکاران گروه پزشکی در خصوص سوالات دارویی، مسمومیت ها و ارائه راهنمایی های لازم به مصرف کنندگان دارو بوده است.

دکتر خیاط کاشانی در پایان از دسترسی مردم به قیمت مصوب تمام داروها خبر داد و اظهار داشت: با توجه به ضرورت اطلاع رسانی به هنگام در خصوص فهرست و قیمت مصوب اقلام دارویی، جزئیات لیست و قیمت مصوب تمام اقلام دارویی قابل عرضه در داروخانه های سراسر کشور در قسمت جستجوی دارو، سامانه اطلاعات دارویی سازمان غذا و دارو به نشانی اینترنتی  http://irc.fda.gov.ir/nfi  قابل جستجو و استفاده است.

ساعت : 13:7 -  روز  : سه شنبه  - 16 /  11 / 1397 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :753

Error for portal93