دستاوردهای 40 ساله حوزه دارو از زبان معاون وزیر بهداشت؛

خودکفایی در تولید رادیو داروها/ تولید چند قلم داروی جدید در آینده نزدیک

به گزارش ایفدانا، دکتر غلامرضا اصغری با اشاره به دستاوردهای صنعت دارو در 40 سال گذشته اظهار کرد: استقلال یکی از اشعار انقلاب اسلامی بود و با توجه به اینکه دارو یک کالای استراتژیک محسوب می‌شود، توجه ویژه‌ و تلاش مسممی برای خودکفایی در تولید آن صورت گرفت تا این خودکفایی در حد ممکن بیشتر و وابستگی کمتر شود.

وی افزود: تا قبل از پیروزی انقلاب کارخانه‌های داروسازی توسط شرکت‌های چندملیتی اروپایی و آمریکایی اداره می‌شد، اما در دهه اول جنگ با توجه به نیازی که در شرایط جنگی به دارو داشتیم باعث رشد و توسعه این صنعت شد.

*دهه اول انقلاب دوران طلایی رشد صنعت دارو

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: تأمین دارو در شرایط جنگ از کارهای بزرگی بود که داروسازان انجام داده و صنعت دارو را توسعه دادند. معتقدم در مقایسه 4 درهه انقلاب بیشترین رشد دارویی در دهه اول و به لحاظ زیرساختی صورت گرفته است.

وی بابیان اینکه طی 10 سال گذشته در حوزه نیروی انسانی رشد خوبی داشته است، گفت: تمام فعالان این عرصه کمک کردند تا محصولات جدید با استفاده از زیرساخت‌ها تولید  شود.

دکتر اصغری با اشاره به اینکه هماهنگی بین صنعت دارو و دانشکده‌های داروسازی باعث شد تا علم داروسازی به عمل و محصول برسد، افزود: اکنون بخش قابل‌توجهی از صنعت داروی مخصوصا هایتک مانند بایوتک و صنعت نانو دارو در کشور شکل‌گرفته است.

*رکورد ایران در تولید دارو

وی با اشاره به پیشرفت صنعت دارویی میزان تولید دارو از 25 درصد به بیش از 96 درصد رسیده است، خاطرنشان کرد: این پیشرفت در منطقه و سطح جهان یک رکورد محسوب می‌شود که کشوری بیش از 96 درصد اقلام خود را در داخل تولید کند.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ازنظر سهم بازار نیز داروهای تولید داخل  تقریبا 70 درصد نیاز کشور را تأمین می‌کنند.

به گفته وی علاوه بر تولید داروهای شیمیایی، در تولید داروهای گیاهی نیز موفق بوده و  اقلام متنوعی را هم در داروهای گیاهی و هم در داروهای سنتی تولید کرده است.

وی ادامه داد: تولید مکمل‌های دارویی نیز رشد خوبی داشته بطوریکه در این زمینه می‌توانیم بدون نیاز به واردات، بازار داخلی را تأمین کنیم.

*بخش عمده داروهای وارداتی مربوط به بیماران صعب العلاج و داروهای جدید است

دکتر اصغری خاطرنشان کرد: سهم عمده‌ای از داروهای وارداتی مربوط به داروهای جدید و بیماری‌های صعب‌العلاج و خاص که بیمار به برندهای خاصی وابستگی دارند، اختصاص می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه داروهای هایتک مثل بایوتکنولوژی و نانو فناوری از افتخارات کشور است، گفت: در تولید این داروها در منطقه اول هستیم و تولید داخلی آن‌ها باعث شده است که به میزان قابل‌توجهی صرفه جویی ارزی شود.

معاون وزیر بهداشت از ورود چندین داروی جدید در آینده نزدیک خبر داد و افزود: چندین دارو در حال بررسی هست که به زودی وارد بازار دارویی کشور خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: رادیو داروها عمر کوتاهی دارند که واردات آنها میسر نیست، خوشبختانه با همکاری سازمان انرژی هسته‌ای تمام نیاز خود به رادیو داروها را در داخل تأمین می‌کنیم./

منبع : ایفدونا

ساعت : 13:53 -  روز  : چهار شنبه  - 5 /  10 / 1397 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :57