به مناسبت هفته مسمومیت ها عنوان شد:

افزایش آگاهی مهم ترین عامل پیشگیری از مسمومیت ها است/ مسمومیت دارویی شایع ترین مسمومیت در کشور است

معاون غذا و دارو دانشگاه در مصاحبه با روابط عمومی گفت : سیزدهمین دوره هفته پیشگیری از مسمومیت ها، همه ساله  به سرپرستی ستاد مرکزی و مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو در زمینه های مختلف برگزار می شود .

دکتر تقی زاده خاطر نشان کرد: مسمومیت ها چه عمدی و چه اتفاقی قابل پیشگیری است و آموزش و افزایش سطح آگاهی مردم بهترین راهکار پیشگیری از بروز مسمومیت به شمار می رود.

وی عناوین روزهای هفته پیشگیری از مسمومیت ها را به شرح زیر اعلام کرد:

سه شنبه 97/8/1: روز پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی داروها

چهارشنبه 97/8/2: روز پیشگیری از مسمومیت ها در اطفال

پنج شنبه 97/8/3: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسید کربن

جمعه 97/8/4: روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی و گیاهان سمی

شنبه 97/8/5: روز پیشگیری از بروز مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی ، مواد شیمیایی

یک شنبه  97/8/6: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی ها

دوشنبه  97/8/7: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و محرک

دکتر تقی زاده  اظهار داشت: به نقل ازسازمان پزشکی قانونی کشور، درطی سالهای اخیرهمه ساله نزدیک به  5600 نفر از هموطنان مان در اثر بروز انواع مسمومیت جان باخته اند. بیشترین مسمومیتی که دراین سالها منجربه فوت شده است، مسمومیت ناشی ازسوء مصرف موادمخدر ومحرک بوده است.

وی، با بیان اینکه کودکان 5 تا6 سال و سالمندان بیشترین آمار مسمومیت را در کل کشور به خود اختصاص داده اند، اظهار داشت: کودکان به صورت ناآگاهانه دست به این کار می زنند و سالمندان به دلیل آلزایمر خطر مصرف چندین باره دارو و همچنین مصرف همزمان چندین دارو با یکدیگر که منجر به تداخلات دارویی می شود .

دکتر تقی زاده، مهمترین اقدام در هنگام مواجه با فرد دچار مسمومیت را از دست ندادن زمان عنوان کرد و پرهیز از اقدامات غیر علمی (از قبیل وادار کردن فرد مسموم شده به تهوع)، تماس با سامانه 190 و یا 115 (فوریتهایپزشکی) و دادن اطلاعات کافی به تیم درمان و انجام اقدامات اولیه با راهنمایی کارشناس مربوطه تا رسیدن تیم اعزامی را از اقدامات بعدی برشمرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه، با اشاره به راه اندازی سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم DPIC) در 38 مرکز در کل کشور، اظهار داشت: معاونت غذا و داروی کاشان نیز یکی از مراکزی است که به این سامانه مجهز است.

وی، بر لزوم  اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری از مسمومیت ناشی از منوکسید کربن با شروع فصل سرما تاکید کرد و اظهار داشت: مهمترین علامت در انواع مسمومیت ها کاهش سطح هشیاری و تغییر در علایم حیاتی بیمار است.

دکتر تقی زاده، مسمومیت از طریق تماس با گیاهان تزیینی از جمله گیاه آپارتمانی وارداتی دیفن باخیا، مسمومیت با شربت متادون، مسمومیت کودکان با فلزات سنگین و سرب را از دیگر مسمومیت های حال حاضر برشمرد.

دکتر تقی زاده نیز جهت پیشگیری از مسمومیت با شوینده های خانگی نیز به رعایت مواردی چون نگهداری این مواد در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل و دور از دید و دسترس کودکان و همچنین از ممنوعیت اختلاط مواد شیمیایی که منجر به ایجاد  بخارات و گازهای ناشی از آن که  بسیار سمی و خفه کننده می باشد، تاکید نمودند .

ساعت : 13:12 -  روز  : پنج شنبه  - 3 /  8 / 1397 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :63