معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان:

ابتلا به عوارض جبران ناپذیر با مصرف داروی قاچاق

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: مصرف داروی قاچاق دارای عوارض جبران ناپذیر است.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو کاشان ، دکتر حمیدرضا بنفشه، از مهمترین خطرات مصرف این گونه فراورده ها را در کوتاه مدت آسیب به قسمت های مختلف بدن از جمله پوست، مو و چشم  و در دراز مدت به دلیل وجود فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و کادمیوم و ... استعداد ابتلا به بیماری های خطرناک مانند بیماری های کبدی و کلیوی  و حتی سرطان دانست.

وی افزود: قطعا باید در زمینه مبارزه با قاچاق فراورده های سلامت محور و همچنین آگاهی از روش های استعلام و اطمینان به سلامت محصولات وارداتی فرهنگ سازی مناسب صورت پذیرد.

دکتر بنفشه، قاچاق را یکی از چالش های بزرگ حوزه های مختلف از سلامت جامعه عنوان و تصریح کرد: عوارض ناشی از مصرف فراورده های سلامت محور قاچاق بسیار خطرناک است.

وی ادامه داد: این فراورده ها به دلیل اینکه خارج از مسیر قانونی وارد کشور می شوند تحت هیچ گونه نظارت بهداشتی قرار ندارند و در حقیقت دارای هویت جعلی هستند و اینکه از چه موادی و تحت چه شرایطی تولید شده باشند کاملا مبهم و نامشخص است.

دکتر بنفشه یادآور شد: متاسفانه عرضه محصولات قاچاق در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی نیز  به دلیل قیمت های پایین تر باعث گرایش به استفاده از این مواد را افزایش داده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت با راه اندازی سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت کالای سلامت وارداتی www.ttac.ir گام مهمی را در جهت مبارزه با قاچاق و حفظ سلامت آحاد مردم برداشته است.

وی، با اشاره به روش های برای استعلام این برچسب ها افزود: استعلام ارسال کد 16 رقمی از طریق سایتwww.ttac.ir، از طریق شماره پیامک ۲۰۰۰۸۸۲۲یا تلفن گویا ۰۲۱۶۱۸۵ و بارکد مندرج بر روی برچسب  (QR)با استفاده از نرم افزار قابل نصب بر روی تلفن های همراه هوشمند می باشند.

دکتر بنفشه، با اشاره به اینکه تغییرات نرخ ارز ممکن است منجر به پدیده قاچاق معکوس (از داخل کشور به خارج) دارو و تجهیزات پزشکی شود، تصریح کرد: اقدمات لازم برای پیشگیری و برخورد با قاچاق معکوس انجام شده است.

دکتر بنفشه تاکید کرد: خرید فرآورده های دارویی، مکمل ها  فقط باید از طریق داروخانه ها و فرآورده های آرایشی و بهداشتی مورد تایید وزارت بهداشت یا فروشگاه های مجاز با داشتن شناسه اصالت کالا خریداری شود.

ساعت : 9:20 -  روز  : یکشنبه  - 18 /  6 / 1397 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :65